Hi there ☺

Zijn jullie echte bagellovers of eerder bagelmaagdjes, net zoals mij? Bagels zijn de laatste jaren heel hip maar ik had er nog nooit één geprobeerd. Shame on me!
Ik moet wel toegeven dat ik het er altijd lekker vond uitzien. Zeker wanneer ik een mooi gedresseerde foto zag passeren op Instagram.

Toch had ik het me nog nooit aan een bagel gewaagd. Ik hoorde dat het broodje eerder zoet was maar de opvulling zag er altijd allesbehalve combineerbaar met zoet uit.

Maar hoe komt het dan dat iedereen zo verzot was op dit broodje met een gat erin?

Ik deed wat research en zocht ‘bagel’ op met Google. De eerste link was uiteraard Wikipedia, daar leerde ik bij dat bagels ons al snel doen denken aan donuts… door uiteraard de vorm. Van smaak is er daarentegen weldegelijk een zeer groot verschil. Maar er zijn honderd en één soorten bagels. Het verschil zit in het beleg, smeerkaas en soort broodje. Verder zijn bagels ook veel gezonder omdat ze ook zonder boter gebakken worden en niet gefrituurd zijn. Helaas ligt deze lunch wel iets zwaarder op de maag.

De tweede link die ik vond via de zoekterm was de site van de bekenste bagelbarJackie’s bagelbar in Gent. Het is een lunchplek die me al vaak werd aangeraden. De bar bevindt zich in de Vlaanderenstraat 84. Dat is rechtover De Orchidee en zeer dicht bij het Zuid. Een heel goede locatie als je het mij vraagt. De zaak is van dinsdag tot zaterdag open van 10 tot 18uur.

jackies-bagelbar2

 

Je kunt kiezen tussen 10 verschillende soorten bagels, 7 verschillende soorten roomkazen (de cream cheeses) en ook een uitgebreide menukaart.

Er zijn drie categorieën voor belegde bagels:

  • breakie’s (ontbijt)
  • sweetie’s (zoet beleg)
  • saltie’s (hartig beleg)

Alles op de menukaart kun je meenemen maar er zijn ook zitplaatsen om ter plaatse te eten. De bar is niet heel groot en niet heel cozy om te zitten maar het was zeker ook niet ongezellig. Aangezien we bagels vooral associeren met de stad New York, geeft Jackie’s bagelbar dan ook een echt Amerika-gevoel.

 

Een vriend had de bar ontdekt via de Citymap applicatie en ging er zeer vaak ontbijten. Op zijn aanraden ging ik de hotspot uittesten. De website van de bar omschrijft de bagels als ‘authentiek with a twist en overheerlijk‘. Ik ging dat met eigen smaakpapillen ervaren.

IMG_8866-1

Als bagelmaagd vroeg ik de voorkeur van Jackie herself, die ons bediende. Ze prees mij de Bagel Londen aan. Het was een bagel met spek. ik moest enkel zelf nog het broodje en de cream cheese kiezen. Ik ging voor het broodje sesam en de roomkaas met zongedroogde tomaatjes. Ik deelde de bagel met een vriend en aangezien het mijn buik enorm vulde, was een halve bagel wel ruim voldoende. Verder was ik zeer tevreden met mijn keuze. Het spek, het broodje met sesam en de cream cheese waren een goede match.

Mijn bevinding: zeker de moeite waard en een heel lekkere lunch. Het is wel nogal zwaar en calorierijk om bijvoorbeeld elke dag te eten. But definitely worth it on your cheat day!

Je kunt er ook nog terecht voor een lekkere koffie en dat liet ik natuurlijk niet aan me voorbijgaan. Ik bestelde een latte macchiato, een overheerlijke koffie.

IMG_8863-1

Hebben jullie Jackie’s bagelbar al bezocht? Of heb ik jullie kunnen overtuigen om ook eens op bezoek te gaan?
Laat het me hieronder in ‘comments‘ weten.

xxx

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise