Tijdens een kerstetentje met vrienden vroeg iemand me: jij blogt over Gent he? Heb je nog aanraders? Met veel plezier raadde ik The Manufactory aan. Op zijn beurt raadde hij me Kato’s koffiebar aan in de Brabantdam. Dus ging ik eens een kijkje nemen. Het verslag lees je op Shades of Ghent.

Kato’s koffiebar

Kato’s koffiebar vind je rechtover de COS, in de Brabantdam. Een mooie hoek in hartje Gent. Je vindt ook een Kato’s in Antwerpen. Bij Kato’s kun je koffie drinken, een taartje eten maar ook lunchen. Ik ging voor koffie en taart , dus over de lunch kan ik je op dit moment niks vertellen.

Interieur, gezelligheid en locatie

Als je ergens iets gaat drinken of eten doe je dat liefst op een mooie comfortabele plek. Hotspots met opmerkelijk interieur trekken sneller je interesse. Daarom wil ik ook een woordje kwijt over het interieur van hotspots.

Dus laat ik even positief beginnen. Bij Kato’s is er plaats. Véél plaats. Terwijl andere koffiebars snel volzitten, heb je hier vaak wel nog een plaatsje. De meisjes die de bediening doen zijn ook supervriendelijk en aangenaam. Erg belangrijk en niet vanzelfsprekend.

Maar.. het interieur bij Kato’s is erg basic. Gezellig maar basic. Daar is natuurlijk niks mis mee maar voor zo’n groot pand en zo’n toplocatie verwachtte ik meer. Het geeft me nogal een tearoom vibe, ouderwets maar niet op een stijlvolle manier. Ook de kopjes en koffieglazen hebben logo’s.. wat ik jammer vind. Dit zijn kleine details en onbelangrijk voor veel mensen. Ik heb een obsessie met mooie dingen, leuk interieur en knappe hebbedingen en dat miste ik bij Kato’s.

Hoe was de koffie?

De koffie was goed! Ik nam een latte macchiato en die was very milky. Net zoals ik ze graag heb en goed voor mensen die afknappen op straffe koffie. Voor een lekkere koffie ben je bij Kato’s aan het juiste adres. Ik kreeg ook een erg groot glas koffie, iets wat ik verwacht als ik een latte bestel. De prijs was volgens mij zo’n 3 à 4 euro, dat ben ik niet meer zeker. Voor mij alleszins wel een goede prijs/kwaliteit verhouding.

En de taart?

Hier ga ik opnieuw even eerlijk zijn. De cheesecake die ik koos was smakelijk en een deftig stuk. Alleen betaalde ik er €7 voor. Dat vind ik persoonlijk te duur voor een stuk taart.

Dat gezegd zijnde, ga zeker eens langs bij Kato’s. Vertel me dan hoe de lunch was!


Veel liefs,

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!