Nu de blok officieel begonnen is, is het belangrijk om leuke pauzes te nemen. Persoonlijk durf ik soms te lange pauzes te nemen.. klinkt herkenbaar? Daarnaast moet je weten dat ik een kleine verslaving heb aan latte macchiato’s. Dus pauze + koffieverslaafde ? Ja, blokpauzes zijn koffiepauzes! In Gent hebben we toch wel een paar goede koffiebars! Een hiervan is Bidon. Het bestaat nog niet erg lang maar is heel succesvol, er zit altijd wel volk. Bidon bevindt zich aan de Bisdomkaai, in Gent natuurlijk. Bus 5 stopt er bijna voor de deur!

Buitenkant Bidon

Buitenkant Bidon

Het is er erg ruim en mooi ingericht, hun concept is coffee & bicycle. De bar staat/hangt dan ook vol met fietsen! Ook zijn er cactussen in alle soorten vormen, wat toch wel een toffe sfeer geeft. Persoonlijk vind ik dat de muziek wel een beetje te luid staat om er te blokken, maar afhalen is ook mogelijk natuurlijk.

2 latte macchiato's

2 latte macchiato’s

De latte macchiato is er goed. Heel goed. Ik neem mijn latte’s erg serieus, dus ik beloof dat het zijn 2,70 euro waard is. Je krijgt er ook een speculoosje bij.

toartjes

Applecrumble & chocolatecake

Wat is koffie zonder taart? Ik nam de chocoladecake en mama nam de applecrumble. We waren beiden heel tevreden.

sfeer

Ook mama drinkt graag een latte macchiato

Bar Bidon staat zeker in mijn top 3 : koffiebars in Gent! Alleen de ligging vind ik persoonlijk wat moeilijker, want de koffiebar ligt niet echt in de studentenbuurt. De koffie is niet duurder dan normaal, cake en taart is wel wat prijzig, maar nog steeds betaalbaar. De bar is leuk ingericht en er komt volk van alle leeftijden. Niet echt een studentenbar maar wel trendy.

1

Nog eentje om wakker te worden

Veel succes met het blokken en met de examens natuurlijk!

Misschien tot bij Bidon!


XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!