L’Arbre is een van onze favorieten voor een snelle (of minder snelle) lunch. Het is dichtbij, echt niet duur, er is veel keuze en het is er superlekker. Ook zijn ze veel (én lang) geopend, zodat je er zelfs ’s avonds nog een broodje, salade, panini, spaghetti of lekkere soep kan halen. Let wel op, op vrijdagavond zijn ze maar tot 17u open. Het is maar dat je er niet voor ’n gesloten deur staat hé.

Nog een reden waarom we fan zijn: ze hebben leuke ‘rewards‘ als je spaart met je Qustomerkaart! 5 punten per bezoek, en bij 25 punten heb je al een gratis koffie of frisdrank.

 

collage3.1collage4.1L’arbre is, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal ingericht in het thema ‘bomen’. Aan de kassa staat een grote boom en de felgroene kleur komt vaak terug. De uitbaatster zegt dat ze zoveel mogelijk met verse producten proberen te werken, en dat merk je. De appeltjes op mijn favoriete broodje worden à la minute geschild en gesneden, het spek nog even opgewarmd en het ruikt er altijd heerlijk naar versgebakken broodjes. Zin in een dessertje? Proef dan eens hun huisgemaakte brownies of broodpudding. Die laatste vond ik ietwat droog (ik hou wel van een lekker smeuïg stuk broodpudding), maar de brownies waren wel heel lekker!

L'Arbre

Over naar mijn persoonlijke favoriet: de overheerlijke broodjes. Ik ben geen gemakkelijke wat belegde broodjes betreft, ik hou niet zo van rauwe groenten én ik lust geen mayonaise. Van die huisgemaakte eiersalade kan ik dus helaas niet proeven. Wat ik dan wel graag eet op mijn broodje? Een lekkere zachte, neutrale kaas zoals geitenkaas of mozzarella. Bij L’Arbre maken ze me helemaal blij met hun broodje ‘Geitenkaas Deluxe’. Hierop doen ze niet alleen een lekker (groot) stuk geitenkaas, ze beleggen het ook met spek (wie houdt nu niet van spek?!) en honing om het broodje wat zoeter te maken. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik tegenwoordig iedere dag zin heb in dit lekkere broodje en daarom mijn vriendinnen probeer mee te lokken naar L’Arbre voor de lunch.

Ik ben trouwens niet de enige die fan is van de broodjes, andere vriendinnen raden de broodjes ‘Brie Deluxe’, ‘Farmer’ (met rosbief en eiersalade) en die met mozzarella aan.

Louise had het broodje ‘Geitenkaas Speciaal’. Dit lijkt een beetje op mijn favo (met spek) maar hierbij is het spek vervangen door walnoten. Een wat gezondere optie, dus!

collagelarbe

Voor wie niet genoeg heeft met enkel een broodje of voor wie alleen een klein hongertje heeft: de lekkere soep. Verkrijgbaar in een maxi-tas (écht een grote tas) of in een ‘normale’ grootte. Voor brood & boter, balletjes, croutons en kaas moet je bijbetalen. Niet zo erg, want de prijzen zijn heel redelijk!

Zin in spaghetti? Flo vertelde me dat deze niet zo heel speciaal/lekker was, dus deze zou ik overslaan. Geen probleem denk ik dan, er is keuze genoeg!

collage2.1Heb je een grote honger? Probeer de maaltijdsalades dan eens. Ze zijn er met kip, geitenkaas, ham, garnalen of mozzarella. Naast een goed gevulde salade met oa. geraspte worteltjes, eitjes, asperges, komkommer en tomaat krijg je ook een half stokbrood met boter. Zelf heb ik de salades nog niet geproefd, maar ik hoorde dat ze erg lekker zijn. Volgende keer in plaats van mijn favoriete broodje maar eens de salade met geitenkaas proberen?

collage5.1

 

Zoals je wellicht wel merkt ben ik heel enthousiast over l’arbre en is het echt een van mijn favo lunchspots geworden!

Je vindt l’Arbre in de Normaalschoolstraat 39 in Gent. Dat is aan het begin van de Zwijnaardsesteenweg, net tegenover de Overpoort.

Kende jij l’arbre al? Wat is jouw favoriete broodje?

 

Xx

Hanne

Foto’s door Louise De Bast

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.