Le Pain Quotidien Gent

Ons geliefde Gent is weer een hotspot rijker! Sinds kort vind je Le Pain Quotidien niet alleen meer aan de Kalandeberg, maar ook in Post Plaza op de Korenmarkt. Wendy,  Floriane en ik brachten deze hippe ontbijt-, brunch- en lunchspot een bezoekje.

Le Pain Quotidien Gent

De nieuwe vestiging van de bakkerijketen is in het oude postkantoor op de Korenmarkt. Het is niet alleen leuk om te zien dat het majestueuze gebouw met originele muurschilderingen, na 6 jaarleegstand, eindelijk weer toegankelijk is maar ook dat er geweldige winkels te vinden zijn zoals de Nederlandse winkelketens Sissy Boy, Men at Work en cosmeticazaak Skins Cosmetics.

Le Pain Quotidien Gent

Le Pain Quotidien of letterlijk vertaalt ‘het dagelijks brood’ opent iedere dag zijn deuren om 7 uur. De geur van het verse, op ambachtelijke wijze gebakken brood ruik je al van ver. Sluitingstijd is om 19 uur, op zon- en feestdagen is LPQ open van 8 uur tot 18 uur 30.
Ik verzeker je: kiezen tussen al die heerlijke gerechten, is niet eenvoudig. Om dat te vermijden kun je altijd de menu al eens bekijken.

Bij Le Pain Quotidien gebruiken ze allemaal biologische ingrediënten en dat proef je ook! Helaas is om die reden het prijskaartje wel ietwat duur voor studenten. But totally worth it!

Le Pain Quotidien Gent

« Mijn gedachte was eenvoudig: een plaats hebben waar je je thuis voelt… ook al ben je niet thuis. »
Alain

Wij dronken een vers sinaasappelsapje en de twee soorten homemade limonades. Wendy koos ‘citroen met verse munt’ en Floriane ‘verse frambozen’. ?

https://www.instagram.com/p/BJ_OmzUD5Eq/?taken-by=louisedebast

Ik nam een boterham gerookte kip met gegrilde courgettes, kruidensaus en verse koriander. Het werd gepresenteerd met biologisch tarwebrood en dat smaakte je ook. Ondanks dat het misschien een kleine portie lijkt, vult het enorm. Ik was zonder twijfel voldaan en vond het bijzonder lekker.

Wendy nam een boterham Prosciutoo met bio mozzarella di bufala D.O.P., prosciutto en bio pesto rosso. Ook zij vond haar keuze geslaagd.

https://www.instagram.com/p/BL77UG1BnZY/?taken-by=floriane_mary

Floriane koos voor het ontbijtje met Belgische bio-eitjes. Ondanks dat de roereitjes met gegrild spek geserveerd werden met een beetje bio tarwebrood en een sneetje bio baguette, mocht de portie misschien een klein beetje groter geweest zijn. Maar qua smaak zat het volgens Floriane heel goed!

Ben jij al eens langs geweest bij de nieuwe LPQ? En wat vond je?


Ontdek je graag nog meer brunch spots in Gent?

Geniet nog van de ‘Kleine dagelijkse wondertjes’ !

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise