“Fast food, maar dan eens geen pizza, pasta of frieten.” Dat was wat iemand over dit restaurantje zei op Foursquare. Mij leek het ideaal (en ik kan jullie ook al verklappen: dat was het ook). Met een aantal van de bloggers bij SOG spraken we af om naar de film ‘Fifty Shades of Grey’ te gaan kijken. Ervoor hadden we niet veel tijd maar moesten we wel nog een hapje eten, dus besloten we om naar Orientali in de Sint-Amandstraat te gaan. Mocht deze straat je niet veel zeggen: als je de trappen aan het Sint-Pietersplein oploopt, ben je in de straat. Dit is ook de straat waar o.a. Paul’s Boutique is.

Het moet gezegd worden: de buitenkant is niet zo aantrekkelijk. Op het eerste zicht heb je niet echt veel zin om deze eettent binnen te gaan, maar toen ik naar de menukaart (en de tamelijk volle zaal) keek, besloten we het er toch op te wagen.
Gelukkig maar, want de prijzen zijn erg laag en het eten heel lekker.

orientali voorkant

Bij Orientali vind je niet het typische ‘Chinese’ eten zoals wij het kennen zoals bijvoorbeeld eend, maar je vindt er vooral de snacks. De voorgerechten zoals loempia, calamares, kip satés of garnalentempura zijn meestal gefrituurd (ook te verkrijgen als hoofdgerecht met rijst, trouwens!) maar de hoofdgerechten zijn een pak gezonder. Er zijn onder meer verschillende curry’s, pad thai, kip zoet zuur of de (bij ons geliefde) ‘Thai style crispy chicken’. Ikzelf nam de kip in zoetzure saus en witte rijst, de meeste anderen onder ons namen hetzelfde of de crispy chicken met gebakken rijst.
De hoofdgerechten kosten gemiddeld tussen de 4,90 (dagschotel) en de 6 euro, de voorgerechten heb je al vanaf zo’n 3 euro.
collage orientali groter

links: kip zoetzuur met witte rijst, rechts: crispy chicken met gebakken rijst

 

Wij vonden het alvast heel lekker en waren net op tijd voor onze film. Je kan trouwens ook afhalen bij Orientali! Ik ga alleszins terug, en ik hoop binnenkort!


Zijn jullie hier al eens geweest? Houden jullie van chinees?

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.