Poule & Poulette Gent

Hi iedereen!

Een goeie ouwe hotspot. Daar had ik nog eens zin in… Om er eentje te schrijven, maar laten we eerlijk zijn: ook om er te gaan eten. Ik neem je mee naar Poule en Poulette, waar alles om – ja hoor – kippen draait. Op 15 maart opende het restaurant in hartje Gent, op de Korenmarkt dus, inderdaad. En wij mochten erbij zijn, joehoe!

Een ‘single trick pony’, zo noemde een gastspreker een restaurant als Poule en Poulette tijdens een college over branding van food concepten. Het zijn horecazaken die zich rond één product focussen. Dat doen ze vanuit de gedachte “wij kiezen het product, zodat het doelpubliek ons kiest”. En laat dat nu het soort eet- en dranktentjes zijn waar ik van houd! 

Opening Poule en Poulette Gent

Op zich word ik niet dolenthousiast van kip. Ik vind het vaak te droog en eentonig. Afwachten dus, of Poule en Poulette me zou bekoren. Tijdens de opening proefden we meteen enkele hapjes die een eerste idee gaven van de keuken van Poule en Poulette. En die waren absoluut de moeite! De chicken nuggets waren niet droog, maar net heel sappig. De chicken wings waren zo mogelijk nóg sappiger!

Poule & Poulette Gent

Interieur

Maar het was het interieur dat helemaal de show stal. Meteen opvallend was dat een deel van de zitplaatsen vorm gegeven waren als kippenhokken. Dat alleen is een bezoekje waard, als je ’t mij vraagt! De Wok a Way van weleer valt niet meer te herkennen. De rest van het interieur doet misschien wat denken aan nog andere hippe themarestaurants, maar ach, dan voel je je ineens thuis.

Poule & Poulette Gent

Menu

Later ging ik nog eens terug samen met mijn vriend. Zoals ik al zei, word ik niet echt wild van kip maar verkies ik het liever in een uitgebreider recept. Vandaar geen halve kip voor mij, maar vol au vent. Die proefde ik al eens tijdens de opening. Toen vond ik het zonde dat de vol au vent niet in de klassieke ‘videe’ geserveerd werd, maar in een broodje. En ja hoor, ik had geluk, er was een heerlijk bladerdeeggebakje bij. Het geheel smaakte dan ook heerlijk! Het enige wat ik miste, was misschien wat verfijning en wat groente. De side dishes kun je gelukkig wel apart bestellen!

Poule & Poulette Gent

 

De volledige kaart van Poule en Poulette vind je via hun website.


Ging jij al eens langs bij Poule en Poulette?

 

X Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla