Zowel Flo, Layla, Celine als Hanne zijn dol op Aziatische restaurants. De keuze is dan ook snel gemaakt als we met z’n vieren iets gaan eten. We wisselen meestal af tussen onze favorieten (de Orchidee, Orientali, Lucy Chang) en voor ons nog onbekende resto’s. Een korte zoektocht op Foursquare waarin we aangaven dat we wel zin hadden in ’n lekkere noedelsoep leerde ons dat Seli’s Noodlebar wel iets voor ons kon zijn. De lekkere handgedraaide (!) noedels in een maaltijdsoep of met gewokte groenten spraken ons meteen aan, en zo zakten we af richting Korenmarkt.

Seli’s Noodlebar bevindt zich schuin tegenover de Sint Baafskathedraal. Niet echt in de studentenbuurt dus, maar wel lekker in het centrum! Laat het uitzicht en de eerste indruk van Seli’s Noodlebar je niet tegenhouden, hoewel het er een beetje donker of raar uitziet, is het binnenin heel gezellig.

Op de kaart staan heel wat menu’tjes. Zo is er een studentenmenu, een menu voor in het weekend,… Al die informatie kan wat overrompelend werken, maar wie goed puzzelt, kan wel eens wat euro’s besparen.

 

DSC_0108 copy

 

Layla

Toen ik er onlangs met mijn vriend een tweede keer ging dineren, kozen we dim sum als voorgerecht. Daar zijn we allebei verzot op! Seli’s heeft ons alleszins niet teleurgesteld. We kozen een mix met vijf verschillende soortjes. Mjammie! Een echte aanrader. Als hoofdgerecht koos ik toen noedels met eend. Superlekker! Erna trokken we naar de kerstmarkt, heel dichtbij. De noodlebar is dus ideaal als opwarmertje.

DSC_0122

 

Met de vriendinnetjes was er minder tijd voor een uitgebreid diner mét voorgerecht (want daar moesten we die keer wel even op wachten). Dus koos ik enkel een wok met noedels. Heel erg lekker, en wat mij betreft de ideale groentenmix. De saus kon misschien iets meer pit gebruiken, maar dat kun je wel compenseren met de sausjes die standaard op tafel staan. Als je een goed plekje uitkiest, zie je dat de noedels ter plekke gemaakt worden. Fascinerend!

Hanne

Aangezien ik al lang zin had in een maaltijdsoep, nam ik een wontonsoep met lekkere noedels. De soep was lekker, maar wel een klein beetje flauw. Ik vond vooral de noedels echt heel erg lekker, alleen al daarvoor zou ik eens terugkomen! Er zaten niet heel veel wontons in de soep, maar de grote hoeveelheid noedels zorgden er alvast voor dat ik niet met honger terug naar huis ging.

DSC_0114copy

Celine had ook een  lekkere wok met scampi’s die prijs-kwaliteit dik oké was. Veel scampi’s en niet overdreven duur! De groentjes waren nog een beetje knapperig en heel lekker en de oestersaus was niet te zout. Hoewel we het concept van de Orchidee top vinden (zelf een bord met groentjes vullen), vonden we de noedels hier zeker een meerwaarde en vonden we de groentenmix ook erg lekker.

DSC_0120copy

Flo

Ik bestelde een noedelsoep met rundsvlees. Toen het bord voor me werd neergezet was mijn eerste gedachte: oh my god, dit ziet er maar niks uit. Maar al snel werd het tegendeel bewezen. De soep zelf was heerlijk! Het rundsvlees was klaargemaakt zoals stoofvlees en dat vond ik iets minder maar nog altijd yummy! Ik vond het erg lekker maar ik moet toegeven dat ik met hongerige ogen naar Celine’s gerecht keek.. De volgende keer neem ik de wok met scampi’s! We hebben geen foto van mijn soep want de honger sloeg toe waardoor we het vergaten!

Seli’s Noodlebar is dus iets voor jou als je zin hebt in lekkere noedels of een wok. Als je liever zelf je wok samenstelt, is iets anders, zoals Orchidee, waarschijnlijk een beter optie.

Ben jij al eens naar Seli’s Noodlebar geweest? Wat is jouw favoriete Aziatisch restaurant? 

X

Flo, Layla en Hanne

Share: