Dit is zonder twijfel mijn favoriete soepbar in Gent! Ik ging vorig jaar voor het eerst naar Soup’r omdat ik zin had in een handige lunch om te eten op de trein, maar ik wilde eens wat anders dan steeds een broodje.

Ik had wat research gedaan op het internet en kwam al snel terecht op de Facebookpagina van Soup’r. Ik zag dat het vlakbij de Veldstraat en de Korenmarkt lag en ik er dus heel gemakkelijk kon geraken met het openbaar vervoer (Tram 1 stopt net voor de soepbar).

Zaakvoerders Dieter en Lore verwelkomen iedereen telkens met een grote glimlach op hun gezicht. Het enige nadeel is dat de soepbar redelijk klein is, soms kun je dus op drukke momenten niet meteen neerzitten (ik heb nog nooit langer dan vijf minuten moeten wachten en de soep is het zeker waard om even geduld uit te oefenen!). Veel mensen nemen de soep ook gewoon mee om onderweg, thuis of op het werk op te eten.

Elke week serveren ze zes soepen, maar ook steeds broodjes en salades. Sinds een aantal maanden kan je er ook een stuk taart kopen en tijdens de zomermaanden verkopen ze ook zelfgemaakte limonade (heerlijk verfrissend!).

SouprCollage

Vlierbloesemlimonade – Tomatensoep – Bosbessenlimonade

De soepen zijn verkrijgbaar in drie maten, nl. Small, Medium en Large. Je krijgt er 3 stukjes brood en boter bij. Als je wil, kan je ook nog extra brood kopen voor één euro! De prijzen variëren tussen vier en acht euro voor de soepen. Ik kies meestal een small of medium soep. Soms neem ik een large mee naar huis, maar dan eet ik er twee dagen van.

Zoals ik al eerder zei, serveren ze elke week zes soepen. Daarvan zijn er twee regular soepen, waaronder tomatensoep met/zonder balletjes (deze staat elke week op de kaart) en een andere groentensoep. Daarnaast kan je er ook twee specialere soepen en twee maaltijdsoepen krijgen.

Mijn favoriete soepen zijn de aspergeroomsoep, bospaddenstoelensoep en bolognesesoep met penne.

Praktisch

Soup’r
Sint-Niklaasstraat 9
9000 Gent


Aarzel zeker niet om er eens te lunchen tijdens een dagje shoppen! Geniet ervan!

 

xx

 

Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.