The Manufactory

Gent heeft er een nieuwe hotspot bij. Eentje met een veelzijdig karakter dan wel! The Manufactory bestaat uit ‘Record Bar’ en ‘Maker Store’. Food, drinks, muziek en interieur en dat alles van Belgische makelij. Gooi dat allemaal in een gezellig pand et voila, The Manufactory is geboren.

 

The Manufactory

Bij The Manufactory smul je van brunch, gebak, kleine lunch, koffie, drankjes en verschillende soorten thee. De ruimte is erg warm ingericht met veel natuur- en aardetinten. Elk meubelstuk, elke lamp of stoel trekt je aandacht. Sommige stuks hebben een (duurzaam) achtergrondverhaal. Wij genoten er van een warme mist tea, munt thee, een warme chocolademelk en gezond gebak of Vloamse Toart. Goedgekeurd!

The ManufactoryThe ManufactoryThe Manufactory

 

Record Bar

Bij het binnenkomen word je aangetrokken tot een bijzonder hoekje. “Dat is de Record Booth!” zegt oprichtster Joke enthousiast. In het kleine zwarte hoekje staat een knappe platenspeler, tal van Belgische platen en een bankje. Flo sukkelde even met een plaat opleggen maar genoot van het kleine stukje magie dat zo verborgen is bij The Manufactory.

Maker Store

Strek je de benen eventjes na een koffie en ontdek de Maker Store. Een ruimte met interieur, deco en een stukje mode. Ook veel leuke kaartjes en ander artwork vinden er een plaatsje. Vooral de geestige keramiek is een blikvanger. Durf ook andere stuks in het interieur te bekijken. Want alles waar een prijskaartje aan hangt, is te koop. Ook items die dat niet lijken.

Alles of bijna alles is gemaakt door lokale Vlaamse creatievelingen, de maker store hoopt hiermee kleine ondernemers een publiek te bieden. Het is een unieke plaats om Belgisch talent samen te brengen en te steunen. Duurzaamheid en ecologisch verantwoord zijn ook begrippen die centraal staan in de visie van de oprichters. Een knap initiatief vinden wij!

The ManufactoryThe Manufactory The ManufactoryThe ManufactoryThe Manufactory

 

Praktisch

The Manufactory bevindt zich in de Onderstraat 21, 9000 Gent. Dat is een zijstraat van de Langemunt. Openingsuren zijn we niet volledig zeker. Maar als het ons betreft is deze hotspot perfect om op vrijdagavond eens binnen te hoppen voor een drankje. Of tijdens een druilerige zaterdag gezellig schuilen en mooie items bewonderen. Ideaal lijkt ons! 😉

The Manufactory

 


Ben jij van plan om the Manufactory eens te bezoeken?

 

♥ Flo, Louise en Wendy

Share: