Het nieuwe schooljaar is weer gestart en dat brengt helaas de nodige stress met zich mee! Daarbij kwam ik weer in een totaal nieuwe klasgroep terecht en dat was wel even wennen. Mijn lieve vriendin Astrid wilde me daarom trakteren op een middagje quality time, waar ik natuurlijk geen ‘nee’ op kon zeggen!

Astrid stelde voor om naar Wasbar te gaan. Wasbar ligt aan de Verlorenkost en tram 1 stopt er vlakbij! Ik moet toegeven dat ik er nog nooit eerder geweest was. Jaja, ik weet het, shame on me. Een gat in mijn cultuur! Het concept kende ik wél en ik was er meteen fan van. Hoe leuk is het om ergens te genieten van een heerlijke koffie, terwijl je je was doet? Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen!

Maar no pressure, je hoeft geen was mee te brengen om er koffie te kunnen drinken, oef!

Wasbar7

Gisterenmiddag was het heel rustig in Wasbar, terwijl het vaak erg druk kan zijn. We konden dus kiezen aan welk tafeltje we wilden zitten. De zeteltjes waren helaas al bezet, snif!

Ik vind de Wasbar heel gezellig om te zitten, vooral de inrichting is supertof! Alle wasmachines en droogtrommels hebben ook een eigen naam. Het vintage gehalte is er vrij hoog, zo hergebruiken ze oude spulletjes die ze weer hip maken door er bijvoorbeeld een likje verf aan te geven! Wat dan wel niet vintage is, is dat je niet cash kan betalen. Ik vind dat persoonlijk wat vreemd, maar zo is het nu eenmaal. Alleen bankkaarten!

Astrid drinkt helaas geen koffie. Hoewel ik al meerdere pogingen ondernomen heb om haar onder te dompelen in mijn wereld, koos ze toch voor een verse muntthee (4 euro).

Astrid vond de muntthee heel erg lekker, en dat heeft ze waarschijnlijk zo’n tien keer gezegd tijdens het drinken van het goedje. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat de muntthee wel een aanrader is.

Wasbar2

Ik leef daarentegen voor koffie en mijn keuze ging uit naar de soy latte met caramel (4 euro). Deze variant was dezelfde prijs als een gewone latte met caramel, dus dat is wel handig! Ik vind soja vaak wat milder van smaak, vandaar mijn keuze.

De barista kwam mijn koffie brengen en oh, wat zag hij er lekker uit (de koffie he!). Ik werd al helemaal blij door dat mooi schuimpje bovenop de koffie en de bresiliennenootjes die het geheel afmaakten. Naast onze drankjes kregen we elk nog een marshmellow en een speculoosje. Mmmmmmmm!

Naast een grote keuze aan warme dranken, kan je er cocktails en verse limonade drinken. Ook voor een lekker ontbijt, lunch of vieruurtje kan je bij Wasbar terecht.

Wasbar

 

 

Mij zal je vanaf nu geregeld terugvinden bij Wasbar, terwijl ik geniet van een heerlijk drankje.
Misschien zie ik je daar?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.