Ik ben dinsdagmiddag gaan lunchen bij Pain Perdu met mijn goede vriendin Morgan. Het was alweer veel te lang geleden dat we elkaar gezien hadden en we mochten onszelf dus eens trakteren op wat lekkers. Het restaurant ziet er een beetje uit zoals Le Pain Quotidien, maar dan veel minder commercieel en veel gezelliger! We werden zeer hartelijk ontvangen en we mochten zelf een tafeltje uitkiezen. Pain Perdu heeft een zeer uitgebreide menukaart en gaat van een zoet ontbijt tot diverse desserts. Ontbijten kan je er van 10 uur tot 13 uur en kan je dus ook perfect als lunch nemen. Er zijn drie soorten ontbijt, nl. klein ontbijt, zoet ontbijt en zout ontbijt. Hiervoor betaal je ongeveer tien euro. Wij hadden echter allebei zin in iets hartiger! Mijn keuze was snel gemaakt en ik ging voor de Italiaanse croque (8,90 euro). Hierin zaten verse tomaten, mozzarella, parmezaan, basilicumolie en Italiaanse ham. Morgan koos voor een boterham met platte kaas (8,90 euro) die belegd werd met radijzen, bieslook en zwarte peper. Beide gerechten werden vergezeld door een kleine salade.
Lunch bij Pain Perdu

Lunch bij Pain Perdu

Het was absoluut overheerlijk! Het leuke was dat het geen standaard croque was zoals je het in de meeste restaurants voorgeschoteld krijgt, maar bij Pain Perdu worden de croques en boterhammen gemaakt met artisanaal tarwebrood waardoor je ook een meer verzadigd gevoel ervaart na het eten.

Na onze lunch wilden we echter nog niet meteen weg en we hebben nog een drankje gedronken. Morgan heeft een cappuccino (2,50 euro) gedronken en ik heb Jardin Blue thee (3 euro) gedronken. Dit was een gearomatiseerde thee die heel fruitig, maar toch niet al te zoet smaakte.

Het verdict

Ik ga er zeker terug!

Praktisch

Walpoortstraat 9 9000 Gent
Ontdek je graag nog meer brunch spots in Gent? Liefs, Floriane
Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.