Het Oud Postgebouw, in het midden van Gent’s bekendste plein Korenmarkt, heeft er een nieuwe hotspot bij. Sinds kort kan je hier niet alleen lunchen of winkelen, maar ook slapen. Dat doe je in de bovenste verdieping van het monumentale gebouw, in hotel: 1898 The Post.

Je betreedt het hotel langs de grote poort aan Graslei 16, aan de achterkant van de Korenmarkt. Een wirwar van kleine gangetjes brengt je  tot aan de receptie. Wie gewoon eens wil binnenpiepen of een glaasje drinken, is ook welkom, want de cocktailbar ‘The Cobbler’ is voor iedereen open.

1898 The Post is een hotel met charme, veel charme. Het oude gebouw doet je dromen over lang vervlogen tijden en dat gevoel behouden ze in het volledige interieur.

1898 The Post

Er zijn verschillende soorten kamers in 1898 The Post, omdat ze de oude constructie van het gebouw hebben behouden. Elk van de 38 kamers ziet er dus anders uit.

The Postcard

Wij sliepen in één van de ‘The Postcard‘ kamers. Deze duplexkamers hebben een mooie, grote slaapruimte beneden en een mezzanine waar de badkamer verstopt is.

1898 The Post

1898 The Post

Huiselijk & stijlvol

Hout en marmer zijn tijdloos, en dat weten ze bij 1898 The Post maar al te goed. De mooie parketvloer zorgt meteen voor een warm en huiselijk gevoel. Ook de badkamer is fantastisch mooi. Wij zijn verliefd op de douchecabine, die volledig bezet is met marmeren tegels en de honingraattegels op de vloer.

1898 The Post

1898 The Post

All about the details

Hadden we al gezegd dat ze bij The Post in Gent weten wat details voor een kamer doen? Van de minibar tot de details op het bureau en de kasten naast het bed, over elk klein detail werd nagedacht in dit hotel.

1898 The Post

1898 The Post

1898 The Post

Ontbijt in 1898 The Post

Na een heerlijke nacht konden we ’s ochtends aanschuiven aan het ontbijt. Cocktailbar ‘The Cobbler’ doet overdag dienst als ‘The Kitchen’, de ontbijtbar van het hotel. Je kiest een gezellig hoekje uit en schuift daarna aan aan het ontbijtbuffet. Het buffet is niet waanzinnig groot, maar dat hoeft ook niet. Want alle ingrediënten zijn van superieure kwaliteit. Kies onder andere uit heerlijke gerookte zalm, verschillende soorten brood en ontbijtkoekjes, verschillende soorten zoet of zout beleg en versgeperst fruitsap. De kok bereidt je eitje zoals jij het wil en brengt het meteen aan tafel.

1898 The Post

 

1898 The Post

1898 The Post

1898 The Post

We checken uit en denken alleen maar ‘wauw, wat een hotel’. 1898 The Post zorgt niet gewoon voor een hotelovernachting maar werkelijk voor een beleving. Over elk detail werd nagedacht, het onthaal is bijzonder persoonlijk en vriendelijk en de locatie is natuurlijk ideaal voor wie een weekendje Gent wil ontdekken. Wij kunnen een verblijf in dit hotel alleen maar aanbevelen. Een romantisch weekendje weg of een uitzonderlijke trip met vriendinnen, The Post is perfect om een speciale gelegenheid te vieren.

Slapen in 1898 The Post doe je vanaf €160 voor een tweepersoonskamer zonder ontbijt. Een kamer met ontbijt is er vanaf €183.

Hotel 1898 The Post – Graslei 16, 9000 Gent.
Info en reservaties: www.zannierhotels.com/1898thepost

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.