Balls & Glory is top. Ok dat is misschien oud nieuws. De heerlijke gehaktballetjes zijn ondertussen een vaste waarde geworden in de Jakobijnenstraat 6 te Gent. Ik ging er even terug al eten en besefte onlangs dat wij hier geen hotspot over hadden geschreven! Dus planden Hanne en ik een gezellige lunchdate om te “werken”.

BnGbuiten

Je las het al. Gehaktballetjes. Nee sorry, echte balls. Elke gehaktbal is vers, ovengebakken en handgedraaid. Je hebt de keuze uit meerdere vullingen zoals Kervel & Spek, Tikka Masala, Erwtjes & Munt, Ham & Prei en je kan zelfs kiezen voor vegetarische ballen. Hun menu is seizoensgebonden en hou je dus best in de gaten. Balls & Glory ligt, zoals je al kon lezen, in de Jakobijnenstraat in Gent. Niet helemaal vertrouwd met de Gentse straatnamen? Het restaurant ligt in dezelfde straat als Lucy Chang en dichtbij Kastart. De Sint-Michielsparking is het dichtst in de buurt voor wie met de auto komt, maar wie liever het openbaar vervoer neemt stapt af aan de Kouter of Korenmarkt.

BnG8

Stap 1 is een gigantische gehaktbal met vulling uitkiezen. Voor stap 2 kies je tussen stoemp of salade. Persoonlijk raad ik de stoemp aan. Maar ik ben een ware puree-enthousiast, de salade zag er ook lekker uit.

BnG6

Let wel op liefhebbers van frisdrank, een cola of ice-tea kan je hier niet drinken (toch niet in Gent). Je kan wel genieten van fris (gratis) water dat op de tafels staat, een lekkere limonade of een pintje. Je kan binnen én buiten zitten. De zaak staat vol met erg lange tafels zodat iedereen toch een beetje bij elkaar zit (niet te dicht). Ik ben daar alvast fan van, ik hou wel van veel volk en beweging.

BnG3

Je kan ook afhalen bij Balls & Glory of laten leveren. Na twee zeer positieve ervaringen denk ik dat Hanne en ik onszelf echte ballenfans kunnen noemen. Dat klinkt fouter dan we het eigenlijk bedoelen 😉

BnG5

We rekenden per persoon €12 af voor onze maaltijd, en €3 voor een lekkere homemade limonade. Niet bijzonder goedkoop, maar ook geen al te grote hap uit ons studentenbudget dus. Smakelijk!

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!