Weer tijd voor een nieuwe hotspot. Joehoe! Nieuwe plaatsjes ontdekken in Gent geraak je nooit beu. In hometown Aalst heb ik al snel alles gezien, maar Gent is zo groot. Ik studeer nu al drie jaar in Gent en heb nog altijd niet het gevoel alles ontdekt te hebben. Het is zo’n mooie stad vol met verborgen pareltjes. Vandaag op het menu: Caffè Rosario!

Caffè Rosario Gent

 

Je vindt deze zaak op het Emile Braunplein en door het groene kleurtje valt het snel op. Zelf ben ik niet zo’n fan van de buitenkant, maar wel van de binnenkant. Het is er heel gezellig met in het midden de toonbank, kassa en de plaats waar ze alles klaarmaken. Fascinerend om te kijken hoe alles wordt bereid. Helemaal achteraan vind je een supercosy hoekje met zetels. Wij kozen om aan de toog te zitten zodat we het allemaal van dichtbij konden bekijken.

 

Caffè Rosario Gent

 

Het is hier ideaal om te lunchen of om gezellig een koffietje te drinken. Zelf hebben we hier niet gegeten, maar het zag er allemaal wel goed uit! Ik hou van de Italiaanse touch die in hun drankjes en gerechtjes verweven zit. Het is iets dat ik nog niet ben tegengekomen, een Italiaanse koffiebar. Het feit dat een typische Italiaanse man een van de eigenaars is, zorgt ervoor dat de puzzelstukjes nog beter in elkaar passen. Door de grote keuze is er voor elk wat wils. We kozen voor twee drankjes van de ‘special ones’ kaart. De hele menukaart vind je hier.

 

Caffè Rosario Gent

 

Het was moeilijk kiezen, want ze hadden veel dingen die ik wel eens wou uitproberen. Ik koos uiteindelijk voor de Latte Raffaello en mijn vriendje ging voor OreoShock (met chocomelk). De Latte Raffaello is hét drankje bij uitstek voor kokosnootlovers en zoetebekjes. We vonden onze twee drankjes heel erg lekker en we zullen hier zeker nog eens terugkomen om de andere special ones uit te proberen! Niet alleen de drankjes zorgden ervoor dat we zeker terugkomen, maar ook het personeel. We werden er vriendelijk en snel geholpen.

 

Caffè Rosario Gent

 

Welke special one heb jij al uitgeprobeerd?

 

Xje Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be