Hi ice cream lover

Vandaag hebben we het over een ijssalon in Gent om je vingers bij af te likken, namelijk Cremerie Gérard.

Floriane en Louise bezochten Cremerie Gérard, het kleine broertje van de beste cremerie van’ t land. Cremerie François is een vaste waarde in Louise’s hometown Sint-Niklaas en het beste en oudste ijssalon van België. De cremerie haalde namelijk al twee keer in drie jaar tijd de prestigieuze Horeca Award binnen.  Sinds 2016 kun je ook in Gent proeven van hun heerlijk ijs.

Tijdens de Gentse Feesten kon je ook smullen van het ijs in een super originele food truck, namelijk een oldtimer van Café Crème.

cremerie Gerard

Het aanbod

cremerie gerard

Zoals je kan zien op de foto, kun je bij Cremerie Gérard terecht voor ijs (duh!) maar ook voor milkshakes, drankjes en zelfs een aperitiefje.

Cremerie Gérard

Het ijs

Het voornaamste verschil tussen Cremerie Gérard en andere ijssalons is dat het ijs bereid wordt met zuivere melk van een lokale melkboer en dat ze het zelf pasteuriseren op ambachtelijke wijze. Het gevolg is wel dat ze hierdoor minder verschillende smaken hebben in vergelijking met andere salons. Maar kwaliteit gaat boven kwantiteit. Van de tien verschillende smaken zijn vanille en mokka vaste waarden, de andere smaken wisselen per seizoen. We zijn van mening dat als je het vanille ijs vergelijkt met andere zaken dan steekt het ijs van cremerie er zonder twijfel met kop en schouders bovenuit. In sommige andere ijssalons maken ze hun ijs op basis van poeder en dat proef je uiteindelijk echt wel!  

Omdat het ijs bij Cremerie Gérard gemaakt wordt met natuurlijke smaakmakers, zitten er geen artificiële smaakversterkers, kleurmiddelen en bewaarmiddelen is. Ja, dat wil zeggen dat het ijs altijd dagvers is. Yum.

Cremerie Gérard
cremerie gerard

Met hun ruim assortiment aan ijs-coupes ben je aan het juist adres als je zin hebt in iets meer dan een bolletje ijs. Er zijn vijf klassiekers, twee voor kinderen, zeven seizoensgebonden en tot slot 14 specialiteiten. De prijzen variëren tussen 6 en 12 euro. Wij probeerden een coupe Gérard met vanille-ijs en een assortiment vers fruit (11 euro) en het is een echte aanrader. Louise beveelt alsook negrita aan.

Nu ja, zo’n ijsje, dat is niet echt goed voor de lijn. Zelfs al neem je eentje met vers fruit. Maar wist je dat het ijs bij Cremerie Gérard geen eieren of boter bevat? Klinkt goed, toch? Minder schuldgevoel = meer ijsjes voor ons!

Iets drinken

Geen zin in een ijsje? Of wil je graag iets drinken? Dat kan! Je kunt er genieten van een koffietje of ander warm drankje, maar er is ook een ruim aanbod aan frisdranken. Vers sinaasappelsap en smoothies ontbreken ook niet op de kaart. Net zoals het aanbod van de ijsjes, is er hier dus ook voor elk wat wils. Wat dronken wij? Wij kozen een Almdudler en vers geperst sinaasappelsap. Lekker verfrissend!

Cremerie Gérard

Locatie in Gent

De eerste vestiging opende in de Limburgstraat met zo’n 30 zitplaatsen en een prachtig interieur. Sinds kort is er een meeneemsalon geopend recht tegenover het Gravensteen. De tweede ijsjeszaak bevindt zich op het Sint-Veerleplein.

Cremerie Gérard

Cremerie Gérard is een kleine, maar enorm gezellig zaakje waar wij wel vaker willen vertoeven. Je kunt er op je gemak zitten zonder om de vijf tellen gestoord te worden. Tijdens de zomer is het natuurlijk heerlijk op het terras, maar ook binnen is het erg mooi en leuk zitten.

Cremerie Gérard

cremerie gerard Gent
Maxim Quintelier – uitbater van Cremerie Gérard

Het verdict

Ze bereiden hun ijs volgens de regels van de kunst en dat merk je aan alles. De smaak zit helemaal goed, de afwerking is perfect en je wordt er hartelijk ontvangen.

Cremerie Gérard Gent

Ben jij een echte ijsliefhebbers en ben je al gaan smullen bij Cremerie Gérard?  ?

Floriane & Louise

Share: