Eat Love Lasagna gelooft in love at first bite en dat ging ik met veel plezier eens gaan uittesten. Als kleine pastafanaat werd het trouwens hoog tijd dat ik hier eens zou dineren. Het volledige verslag lees je hier!

Toen we met enkele vriendinnen een etentje aan het plannen waren, gooide iemand Eat Love Lasagna in de groep. “Wat is dat?” Vroeg ik. Een plaats waar je allerlei soorten lasagne kunt eten, een lasagneria. Ik stemde onmiddellijk toe. Daar moet ik absoluut naartoe. Ik houd van alles wat Italiaans is, met op nummer een: Italiaans eten.

Het menu

Aperitieven

Je kan er tal van antipasti (voorgerechten) bestellen, vooral om te delen zoals Fritura Mista, Foccacia, Pancetta en een bord Fromaggio. Doe daar een heerlijk glas wijn, champagne of aperitief bij en je avond is meteen goed. Eat Love Lasagna heeft dan ook een uitgebreide drankkaart van topkwaliteit. Je kan ook kiezen voor homemade lemonade. (let wel op, cola of andere frisdranken vind je hier niet!)

Smullen

En dan nu het echte werk. De lasagnes. Je hebt naar mijn mening genoeg keuze. Er staat niet te veel op de kaart, zo krijg je geen keuzestress. Ik ging voor de Parmigiana (aubergine, parmigiano kaas, eat love tomatensaus en glutenvrij en vegetarisch). Dat is dus een lasagne zonder deeg. OVER-HEER-LIJK. Onder mijn vriendinnen werd er ook een Polpette, een Pomodoro en een Bosco besteld. Iedereen was meer dan tevreden.

 

Volproppen

Celine en ik beslisten om nog dat extra beetje erover te gaan en een tiramisu te bestellen. Tip: eentje om te delen met twee is meer dan genoeg. Daarnaast kregen we ook nog love wafeltjes (lekkere hartvormige wafels met poedersuiker).

Het concept

Voor ik mijn finale gedachten met jullie deel, wil ik het toch nog even hebben over de waarden en normen van deze zaak. Zo werkt Eat Love Lasagna nauw samen met lokale bioboeren waardoor de gasten kunnen genieten van de meest verse ingrediënten en tegelijkertijd kleine ondernemers ondersteunen.

Wist je dat

  • Eat Love Lasagna en Eat Love pizza familie zijn? Beide zijn opgericht door bella donna Valentina Gatti.
  • Lunchen er ook kan? Voor 16 euro mag je rekenen op gazpacho tomaat + lasagna naar keuze (lunch enkel in de week en niet op feestdagen).
  • Je ook kunt kiezen voor een Tasting Menu? Dat zijn 2 antipastini + 2 lasagnette + 2 contorni + tiramisu voor 35 euro. Je kan ook eten en een fles afhalen of bestellen bij Deliveroo.

Het verdict

Zoals je kan afleiden, ben ik grote fan van Eat Love Lasagna. Terwijl ik dit schrijf, krijg ik opnieuw wreed veel goesting in die parmigiana. Maar als je het menu, hier, bekijkt dan merk je op dat het een beetje prijzig is. Betaalbaar? Zeker wel, maar elke week kan ik hier helaas niet gaan eten. Dat hoeft ook niet, good things come in moderation!

Praktisch

Eat Love Lasagne vind je op het adres: onderbergen 25 in Gent (natuurlijk). Dat is dicht bij Kastart en Dille en Kamille. Parkeren kan makkelijk in de Sint-Michielsparking.  De zaak is alle dagen open van 12:00 tot 14:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur. Op vrijdag & zaterdag zijn ze geopend tot 22:00 uur.

 

Smakelijk!

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!