Op uitnodiging van Stad Gent gingen Hanne en Floriane lekker eten bij ENTR. ENTR ligt in een multiculturele buurt achter het Dampoort Station, en dat merk je ook aan het publiek dat bij ENTR langskomt. Geen opgetutte dames maar gewoon mensen zoals jij en ik. We kunnen het niet heel goed uitleggen, maar wij vonden het publiek (heerlijk) typisch Gents. Ook de keuken is multicultureel, met Spaanse en Mexicaanse invloeden. Lekker!

De Centrale

ENTR. ligt naast Cultureel Centrum De Centrale. Dit is een ontmoetingsplek in het hartje van Gent. Je kunt er een voorstelling of concertje meepikken, maar er zijn ook tal van activiteiten te doen in de polyvalente ruimtes. Eet je graag een hapje vooraf of drink je met plezier nog een drankje na een bezoek aan De Centrale? Dan kun je steevast bij ENTR. terecht.

Uiteraard kun je ook gewoon gezellig een avondje genieten binnen de vier multiculturele muren van deze leuke hotspot.

Tapas

Als voorafje kozen we voor een heerlijk zuiders tapasbord. We kregen nog de waarschuwing om voor de kleine portie te gaan, en wat waren we daar achteraf blij om. Er kwam een heerlijk groot bord met allemaal lekkers aan, en zelfs na het delen van deze ‘kleine’ portie waren we al bijna voldaan. Heerlijke spaanse tortilla, guacamole en pico de gallo met chips, dadels met spek, geroosterde worteltjes, … Dit tapas-bord is écht een aanrader. Wie geen zin heeft in een ‘warme’ maaltijd kan het tapasbord ook nemen als hoofdgerecht. Lijkt ons lekker!
Als aperitief gingen we voor een heerlijke zelfgemaakte en alcoholvrije limonade.

Suggesties

Op de menukaart staan eigenlijk geen permanente gerechten, maar ENTR werkt met dagverse producten. Dat merk je en dat proef je! Toen wij er waren, hadden we keuze uit 3 gerechten met vlees en één vegetarisch gerecht. Hanne ging voor de pasta met tomatensaus en gebakken Haloumi, Floriane koos het (heerlijk Belgische) varkenshaasje met mosterdsaus.

De gerechten waren simpel, maar wel lekker. Verwacht geen haute cuisine of een mega culinaire beleving, maar gewoon lekker eten tegen een erg goede prijs. De hoofdgerechten kosten rond de €13, en zijn dus geen aanslag op je portemonnee.

Desserts

Omdat we eigenlijk al stuffed waren, maar toch nog zin hadden in een dessertje, beslisten we om een tiramisu te delen. De tiramisu was lekker, maar kon naar onze persoonlijke mening de tiramisu van een ‘echte Italiaan’ niet overtreffen. Van het dessert kennen we de prijs niet meer, maar ook deze was absoluut niet duur.


Wat we verder heel erg handig vonden, was dat we onze restjes konden meenemen in een Resto-Restjes box. Verspilling ziet niemand graag, en zo hoefden we de dag nadien niet meer te koken. Da’s ook mooi meegenomen (pun intended) 😉

Je vindt ENTR. in Ham 147, 9000 Gent. Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Zin in een dinertje in een leuke setting? Elke dinsdagavond kun je er genieten van een liveconcert.

+ multiculturele, toffe sfeer
+ erg betaalbaar
+ lekkere tapas
+ liveconcert op dinsdag

– geen vaste kaart
– beperkte keuze
– ligging is een beetje uit het centrum
– geen topkeuken, gewoon lekkere kost

Hou jij ook zo van plekjes waar je heen kan gaan voor een simpele, no nonsense maaltijd en ging je al eens langs bij ENTR?

Share: