Confession time! Ik hou van frietjes. Ik hou van heerlijk goudbruin gebakken Belgische frietjes! Eerlijk gezegd is er voor mij niets beter in de wereld dan een heerlijk pak frieten met stoverijsaus en mayonaise. Hup, ’t is eruit. Nu ken je mijn diepste geheim. Maar ik vind het eigenlijk niet erg om toe te geven, want kunnen genieten van lekker eten, is voor mij een van de leukste dingen ter wereld. Mensen die gewoon eten omdat ze moeten eten, zijn dat eigenlijk wel mensen?! Food for thought, people. #punintended

 

Frituur Tartaar. Waar?

Deze Gentse frituur kun je op een boogscheut van de Korenmarkt vinden. Lekker rustig in een zijstraatje, maar net dicht genoeg bij alle drukte. Op de hoek van de straat stond al aangeduid waar het was, dus je kunt er eigenlijk niet voorbij lopen! Op straat staan er een aantal tafeltjes, wat handig is bij een heerlijk, zomers weertje. Ik besloot om binnen te zitten, zodat ik de sfeer goed kon opsnuiven (if you know what I mean!).

Door het unieke en moderne interieur krijg je niet meteen de indruk dat je in een frituur bent, maar eerder dat je in een of andere hippe koffiebar terecht gekomen bent. Voor mij was dat heel wat anders dan de frituur in Oostende, wat dus letterlijk een barak is waar je frieten gaat halen.

 

Eerlijke Belgische frieten

Geen standaard menu zoals je het bij een frituur verwacht, maar een heerlijk Scrabble-getint menukaartje aan de muur. Genoeg keuze aan frituur snacks, maar je kunt er ook een aantal bijzondere snacks vinden, zoals 3 soorten Frikandel Special (Curryworst voor de Antwerpenaren), maar wees gerust, je kunt er ook smullen van een gewone frikandel special, snap je’t nog?

Ik nam dus een frikandel special, een middelgroot frietje, een potje mayonaise en stoverijsaus. De frietjes lieten even op zich wachten, maar ze waren het meer dan waard. Perfect met liefde gebakken. Zoals het hoort! Frituur Tartaar zit in dezelfde prijscategorie als andere Gentse frituren, dus je betaalt zeker niet extra voor het fab interieur. Voor een goeie 10 euro heb je rijkelijk kunnen munchen.

 

Eet jij ook eens graag een frietje?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.