Holy Food Market

Update!

Jammer genoeg is deze vestiging ondertussen al gesloten 🙁 

Gentse hotpots, daar gaan we het allerliefste heen! Want het interieur van dichtbij bewonderen en proeven van het heerlijke eten in onze eigen stad, da’s waar we van houden. Een van de meest unieke concepten in Gent is Holy Food Market. Een voormalige kerk die omgebouwd werd tot een plek waar verschillende foodies hun hart ophalen!

A holy hotspot

Holy moly, want wat is deze plek prachtig! De mooiste kerkelementen hielden ze, maar het geheel werd opgefrist met een hippe bar in het midden, marmer accenten, mooie lichtjes in de lucht en veel planten. Love it!

Wat deze hotspot écht uniek maakt is niet alleen het fantastische interieur of de lekkere gerechten, maar vooral het concept springt er voor ons uit. De Holy Food Market is namelijk een plek waar verschillende restaurants verenigd worden en je bij de verschillende foodbars kan gaan ‘shoppen’. Je neemt zelf je gerechtjes mee en eet aan de gezamenlijke tafels. Dat kan beneden of boven in de prachtige bar.

Heel handig is ook dat er geen gedoe is met bonnetjes. Je kan in elk restaurant gewoon cash of met bancontact betalen en hoeft dus op voorhand geen ’tegoed’ te kopen. Op de tafels ligt trouwens ook een uitgebreide menukaart waarin te vinden is wat elk restaurant serveert. Zo kan je rustig beslissen aan tafel en daarna bestellen aan de toog van je favoriete foodbar.

Holy Food MarketHoly food Market Gent

Lekker, lekkerder, lekkerst

Voor ons voorgerecht gingen wij aankloppen bij Bubba, heaven on earth op vlak van kroketten! Bij een apero mix krijg je een bakje met drie soorten kroketten. Ze zijn echt heerlijk smeuïg vanbinnen en krokant vanbuiten, een echte aanrader! Ook hun homemade lemonade is een topper en het proeven waard.

Holy Food MarketHoly Food Market

Meat me right here!

Voor het hoofdgerecht kozen we voor Meat me, een plek voor hemelse vleesgerechten. Louise ging als enige voor een pizza. Ik ging nu al twee keer naar Holy Food Market en belandde twee keer bij Meat me. Het vlees is lekker sappig en het wordt mooi gepresenteerd, echte plaatjes. Ook de prijs valt heel goed mee, zeker voor wat je krijgt. Wanneer je een stukje steak kiest van 150g betaal je zo’n 11 euro. Ga je voor de West-Flemish steak dan krijg je een hete steen en mag je zelf je vlees bakken en je bepaalt zo zelf de bakwijze. Lekker met zoete aardappel chips!

Holy Food MarketHoly Food Market GentHoly Food MarketHoly Food Market Gent

Vergeef me, ik heb gezondigd

Natuurlijk sluiten we af met dessert, want er is altijd plaats voor dessert 😉 Ik kon niet anders dan zo’n gepersonaliseerd ijsje van Magnum uit te proberen, want zag ze al meerdere keren op Instagram passeren. Ik was dus heel erg benieuwd! En afgezien van het feit dat het wat onhandig is om te eten heb ik er echt van genoten!

Nog een lekkere tip zijn de pasteis de Nata van het Portugese restaurantje. Ze brengen spontaan de reisherinneringen naar boven!

Holy Food Market GentHoly Food Market MagnumHoly Food Market

We kwamen, zagen en vonden dat het goed was!

De verschillende gerechten zijn zeker oké van prijs. Doordat het allemaal wat kleinere porties zijn, kan je bij de verschillende restaurants proeven. Hoeveel je betaalt hangt natuurlijk heel erg af van welke gerechten je kiest, maar reken op zo’n €30 per persoon voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Pluspunten zijn zeker het prachtige interieur, het toffe concept en ook het eten was lekker. Er is echt voor ieder wat wils & de sfeer is er jong en dynamisch.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat het geen ‘normale’ of typische restaurantbeleving is. Doordat iedereen ergens anders gaat shoppen zit je niet de hele tijd samen aan tafel. Het is ook een vrij drukke ruimte met gezamenlijke tafels. Je deelt je tafeltje dus wellicht met andere (onbekende) mensen en er is ook geen bediening aan tafel. Maar da’s natuurlijk allemaal deel van het concept. Wie liever wat rustiger zit kunnen we aanraden om boven in de bar plaats te nemen.

Holy food Market Gent

Wat hebben jullie op te biechten? Wat vinden jullie van deze plek?

Xje

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be