Koffie lovers, beware! Er is weer een nieuwe plek om je dagelijkse shot aan cafeïne te halen: Koffeine. Love the name, by the way. Je vindt deze hotspot in de Lange Kruisstraat, een beetje verstopt maar zeker het ontdekken waard!

Koffeine Gent

Voordat we gingen shoppen besloten Flo en ik Koffeine uit te testen. Die was toen nog maar een paar dagen open, dus we konden niet anders dan eens te gaan proeven. Nieuwe koffiebars in Gent? Wij zijn er graag als de kippen bij! Vanaf de Korenmarkt stap je een kleine 10 minuten en je bent er.

koffeine-gentKoffeine Gent

Koffeine Gent

Het is een heel gezellige stek met veel lichtinval. Niet onbelangrijk voor mensen, zoals mijzelf, die graag verslag doen op Instagram! Je hebt er veel plek en kunt ook gezellig naar buiten staren aan het raam. Heb je afgesproken met een groepje vriendinnen, dan kan je ook met z’n allen aan de grote tafel boven zitten. Veel tierlantijntjes moet je hier niet verwachten, wel veel hout en leuke kleuraccenten zoals rood en geel. Ook staat er op elke tafel een plantje of bloemen, wat het huiselijke nog meer naar boven brengt. Ik zie mezelf wel leven in een huis met deze soort inrichting!
Koffeine Gent
Koffeine Gent

Op en top Gents

Nu over naar het belangrijkste: de koffie! Op vlak van prijzen ligt het in dezelfde prijscategorie als de meeste koffiebars in Gent. Wat ook leuk is, is dat ze koffiebonen gebruiken van een Gentse branderij. Kan het nog Gentser? Flo bestelde een latte en ik een cappuccino en kregen er allebei een glaasje water bij, een attent extraatje. Hij vroeg of we nog suiker nodig hadden, maar dat de koffie op zich eigenlijk al lekker genoeg is zonder suiker. En ja hoor, suiker is bij deze kopjes helemaal niet nodig! Taartenliefhebbers die we zijn, hebben we er ook elk een stukje cheesecake bij genomen. Ook die smolt heerlijk in onze mond. Verder moet ik nog de geweldige service vermelden! We werden warm ontvangen en hij sprong meteen uit zijn stoel om onze bestelling op te nemen. Hij was een heel enthousiaste man die je met een lach je koffie brengt.

Ons kom je hier zeker nog eens tegen!

Koffeine Gent

Adres: Lange Kruisstraat 6, 9000 Gent

Lopen we jou ook eens tegen het lijf bij Koffeine?

 

Xje,

Wendy

 

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be