Er schieten koffiebars uit de grond zoals paddestoelen in Gent. Maar sommige koffiebars zijn er al lang, al héél lang. Koffiebranderij Vandekerckhove is er zo eentje, deze familiezaak bestaat al sinds 1854. Na 160 jaar kun je wel zeggen dat Vandekerckhove een vaste waarde is in Gent. Ik ging eens slurpen van die vaste waarde!

Een kop koffie van het huis, letterlijk

Ik vertelde je al eerder dat Vandekerckhove een familiezaak is. Koffie is voor hen dan ook een totaalbeleving en daarom doen zij alles in huis. Ja, dat las je goed. Het volledige koffieproces, van groene boon tot en met de perfect gezette kop koffie is daardoor in huis aanwezig. En ik mocht beneden een kijkje gaan nemen!

Koffiebranderij VandekerckhoveKoffiebranderij Vandekerckhove

Koffiebranderij Vandekerckhove heeft voor iedere koffieliefhebber wat wils. Je vindt er tal van melanges zoals melange Rimbaud, Java Arabica, Les Yeux Noirs. Ook wie houdt van slow coffee kan terecht bij deze koffiebar.

Liefde voor latte

Wie met mij op stap gaat, weet dat ik bijna uitsluitend latte (macchiato) drink, naast de occasionele cappuccino. Ja ja ik weet het, het is melk met koffie in plaats van koffie met melk. Maar dat neemt niet weg dat een kwalitatieve latte maken, kunst is. Wel, koffiebranderij Vandekerckhove kan er wat van. Ik ben tot over mijn oren verliefd op hun wolkige latte. Let wel op, de latte’s zijn hier erg groot en dus best zwaar. Als je niet veel gegeten hebt, kan het wel wat op je maag liggen.

Daarnaast kan je ook genieten van een stukje taart of zoetigheden bij je koffie. Het is ook aangenaam zitten, best klein maar wel gezellig. Aan de familiariteit naar de klanten toe, veronderstel ik dan ook dat de koffiebar veel vaste klanten heeft. Wat niet verbazend is, het is een zaak van topkwaliteit die je meteen een warm welkom gevoel geeft.

Tijd voor thee

Zin in een koffiedate maar is je lief weer aan het zagen dat hij geen koffie lust? Geen zorgen, ook voor de lekkerste theeblends kan je bij Vandekerckhove op bezoek.

KoffieSHOP

Je kan koffiemelanges en theeblends kopen bij koffiebranderij Vandekerckhove maar ook koffie – en theekannen. Niet zomaar een kannetjes, maar echt alle stijlen, kleuren en merken vind je er. De shop-a-holic in mezelf had het even lastig. Ook op de webshop kan je alles kopen.

Koffiebranderij Vandekerckhove

Praktisch

Je vindt koffiebranderij Vandekerckhove in Brabantdam 55, 9000 Gent. De zaak is open van maandag tot en met vrijdag, 08:30u – 18u en zaterdag van 9u – 18u. De prijzen zijn zowat het Gentse gemiddelde voor koffie, niet duurder of goedkoper dan andere koffiebars.
koffiebranderij vandekerckhove

Ik zie je daar!


Veel liefs,

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!