Mijn lijstje met Gentse hotspots is ondertussen 2 pagina’s lang. De leukste hotspots en concepten schieten als paddenstoelen uit de grond in Gent. Daar kan ik niet anders dan blij om zijn, het maakt me een trotse Gentenaar! Le Bal Infernal is één van die talrijke hotspots waar ik al even wou binnenhoppen. Ze combineren er namelijk twee van mijn grote liefdes: koffie slurpen én boeken lezen.

Le Bal Infernal – Used Book Café

Le Bal Infernal - Used Book Café

Zo, dat is de volledige naam van het etablissement. Used book café, meer uitleg alsjeblieft? Ok dus, heb jij een boek dat je al gelezen hebt, dan kan je dat naar Le Bal Infernal brengen, schrijf er een boodschap in, je naam en datum en ruil het voor een ander boek in de zaak. Is sharing economy niet tof? Helaas wist ik dit niet voor ik er binnenstapte en had ik niks om te ruilen. Volgende keer!

Pannenkoekenzaterdag

Le Bal Infernal - Used Book Café

Elke zaterdag kan je bij Le Bal Infernal voor vier eurotwee pannenkoeken smullen. Wendy en ik konden op geen betere dag gegaan zijn! Zij bestelde een hazelnoot latte en ik ging voor mijn go-to latte macchiato, hoe kan het ook anders? Laat ik er wel bij zeggen dat het mini pannenkoeken zijn voor een mini hongertje. Ze waren ook niet erg warm maar life isn’t perfect. Wel moet ik zeggen dat het een perfecte latte was, lekker schuimig en geserveerd in een groot glas. Tof om te weten: de pannenkoeken worden op zaterdag gemaakt door verenigingen uit het Gentse om hun kas te spijzen. Alle andere momenten biedt Le Bal infernal croques, kaasplankjes, soep, warme witte pens, olijfjes, mini pannenkoeken en bioyoghurt aan. Je kan er ook terecht voor frisdrank en andere drankjes.

Nostalgisch interieur

Le Bal Infernal - Used Book Café
Le Bal Infernal - Used Book Café

De torenhoge boekenkasten blazen de zaak kleurrijk leven in. Ik voelde me net in een oude geheime bibliotheek. Le Bal Infernal straalt een erg gezellige en nostalgische vibe uit. Er zijn zitbanken, zeteltjes, tafels en hoge krukken om te zitten en er is ruim plaats in de zaak. Je vindt er volk van alle leeftijden en subculturen. Het is gewoonweg een gezellige hangplek.

Fun factor

Le Bal Infernal - Used Book Café

Gratis koekjes! Need I say more? Je bent vrij om een (schattig) potje koekjes of spekken te pakken op een rek. Wendy en ik gingen voor roze spekken. Ook bij het binnenkomen staat er iets uniek in de gang. Zo staan er twee bioscoopzitjes en speelt er een oude film af waar je naar kan kijken. Het zijn deze kleine accenten die Le Bal Infernal net dat tikkeltje orgineler en leuker maken dan andere bars! Houd ook de Facebookpagina in de gaten want af en toe is er wat te doen.

Praktisch

Je vindt het Used book café in de Kammerstraat 6. Dat is dichtbij de Vrijdagmarkt gelegen. Ook som ik even de voor- en nadelen op voor jullie:

 origineel concept

 gezellig interieur

 snelle bediening

 pannenkoekenzaterdag

 betaalbaar

 ruim plaats

vriendelijke bediening

 lauwe pannenkoeken

Zo dat was het! Brengen jullie binnenkort een boek mee naar Le Bal Infernal?

Veel liefs,

Flo

Save

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!