Norma Gent

Heb je Norma al ontmoet? Norma wie? Norma in de Bennesteeg 20 9000 Gent. Gun mij dan de kans om jullie even aan elkaar voor te stellen 😉

Norma Gent

Norma is ontbijt, brunch, lunch, koffie en apéro.” Voor al dat lekkers kun je terecht bij deze gezellige Gentse stek. Maar er is zoveel meer dan dat! Het is allemaal heerlijk. Ik heb even gewacht voor ik deze blogpost schreef, zodat ik zoveel mogelijk kon proberen voor ik jullie een algemeen verdict geef. Spoiler: het is heel positief. Je kunt dus bij Norma smullen van ontbijt (check!), lunch (check!), koffie (check!), taart (hell yes!) en apéro (moet ik nog werk van maken).

Norma Gent

Voor Norma is het belangrijk om lokale ondernemers te ondersteunen en rekening te houden met alles wat de natuur te bieden heeft. Ik vind het er een leuke ontspannen sfeer. Omringende winkeliers komen een take-away koffie halen en slaan een praatje. Moeders en dochters kletsen gezellig bij en enkele hippe Gentse bomma’s genieten van een koffie’ke, een tafeltje verder zit er een hele bende vriendinnen. “Hij heeft wát tegen u gezegd? Nee dat meent ge niet!”. Ik hou ervan.

De Menukaart

De kaart volgt hier simpelweg de seizoenen, wat ik een leuk concept vind. Dat betekent dat er elke paar maand wel wat nieuws te ontdekken valt. De kaart is niet erg groot maar je vindt er gegarandeerd iets wat je kan smaken. Ik had zelf een beetje keuzestress, ’t is allemaal zo lekker! Maar ook je dorst wordt makkelijk gelest. Er is koffie, thee, sapjes, fris, bieren en bubbels te genieten. Keuze genoeg in die opsomming.

Locatie

Norma bevindt zich in Gent in de Bennesteeg, dat is een zijstraat van onze geliefde shoppingstraat, de Veldstraat. Als je dus een uitje gepland hebt naar centrum Gent, kun je bij Norma ontbijten, slurpen van een cappuccino en genieten van een gebak. Je hebt dat eten echt nodig om energievol te shoppen. Je kunt hier trouwens ook buiten zitten, ik kan al niet wachten tot de lente erdoor komt.

Het ontbijt

Mijn vriend en ik wouden ontbijten bij Norma, maar aangezien we beiden soms wel wat problemen hebben met stiptheid waren we aangekomen na het ontbijtuur. Gelukkig was het personeel supervriendelijk. Ze checkten het even bij de chef en even later konden we toch genieten van een gezellig ontbijt.

Norma Gent

Ik koos de granola met yoghurt en een eitje met spek. Mijn vriend ging voor French toast, dat is toast met peer, granaatappel en maple syrup. Wat zag dat er heerlijk uit! Ook mijn granola en eitje met spek waren dik in orde. Je kunt ook ontbijtformules kiezen maar ik had veel honger en het kwam goedkoper uit als ik zelf een combinatie samenstelde.

Norma Gent

Lunchtijd

Terwijl we van onze brunch aan het genieten waren, bestelde het tafeltje naast ons twee hamburgers. De geur was om van te watertanden. Dus de week erop, gingen we opnieuw langs om een hap te nemen van die burger. It was love at first biteDe ‘Norma’ burger is er eentje met kip, spek, avocado, rucola en ‘Norma’ saus. Dit is een echte aanrader. Ik hoop dat de burger doorheen de seizoenen op het menu blijft staan.

Norma Gent

Koffie en taart

Dan nog een kop latte en een stuk kaastaart om af te ronden. Ook hier werden we niet teleurgesteld.

Prijsverhouding

Norma is niet goedkoop, het is ook niet extreem duur. Ik vind het niet erg om een tikkeltje meer te betalen voor locatie en goede service. Ik vind het erg belangrijk om Gentse lokale zaken te steunen en dan zit je bij Norma helemaal goed.

Het verrukkelijke verdict

Ga eens langs en je zult niet teleurgesteld zijn. Voor elke gelegenheid kun je een smoesje verzinnen om bij Norma te vertoeven. Of het nu voor een koffie, brunch, lunch of een goed glas is. Er zijn genoeg redenen om Norma eens een bezoek te brengen.

See you there!


Ontdek je graag nog meer brunch spots in Gent?

Veel liefs,

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!