Als jullie mijn bio hebben gelezen op de blog weet je misschien dat ik aan een ‘lichte’ latte macchiato-verslaving lijd. Ik zie mezelf als een amateuristische kenner van wat nu exact een goede latte macchiato is. Dat moet ook wel want ik ben erg gevoelig voor koffie, slechte tot middelmatige koffie ligt snel op m’n maag en kan me behoorlijk ziek maken. Dus als de koffiedrinker die ik ben, heb ik natuurlijk een favoriete koffiebar. de OR Espresso bar in Gent is het beste wat Gent ooit overkomen is als het om koffie gaat. Nee, ik overdrijf niet. Bij 30 graden ga ik hier koffie drinken, zelfs als er geen zitplaats is ga ik toch koffie bestellen, op zondag parkeer ik me in de savaanstraat en ga ik er koffie drinken (vast ritueel). En toen ik enkele weken terug voor de deur stond en bleek dat ze eventjes op vakantie waren, had ik een mini panic attack. WAAR MOET IK NU MIJN LATTES HALEN?

De perfecte latte macchiato

De perfecte latte macchiato

Waarom is OR zo goed? Misschien is het persoonlijke smaak, dat kan. Maar hun concept is voor mij picture perfect. Die zachte, lichtjes zoete smaak van een latte macchiato met een perfect laagje melkschuim.. Coffeegasm. OR schrijft dit op hun website OR Coffee Roasters is owned by Tom Janssen and Katrien Pauwels. Coffee is in our DNA, our passion and we are non-stop looking for the best available coffee. Every single step in the chain is done in-house. We are buying directly at the plantation, bringing it over here, roasting them in our roastery, serve them in one of our coffee bars or deliver them to our customers. Ze doen alles zelf, en dat smaak je. Je kan dan ook hun koffiebonen kopen voor thuis!

extra

Er is ook veel keuze, je kan er allerlei soorten koffie drinken maar ook homemade ice tea’s, een taartje eten of een maaltijd eten. Je kan er zelfs een opleiding volgen om barista te worden. OR is meer dan ‘gewoon koffie’. Mijn persoonlijke favorieten zijn een cappucino of een latte macchiato met een taartje, liefst kaastaart of de chocoladecake. Te goed voor woorden.

yummy

Kaastaart!

De mensen zijn er erg vriendelijk en ook de klanten hebben in mijn ogen iets speciaals. Ik zie er studenten, mama’s en dochters, de beste geklede dames van Gent, senioren, koppeltjes. Het is er ook altijd zo relax, de tafeltjes staan allemaal dicht bij elkaar maar dat stoort niet, integendeel ik vind het leuk om allemaal gezellig bij elkaar te zitten! Het geeft echt een toffe sfeer af. Als ik slechtgezind ben ga ik er ook vaak heen, gewoon even relaxen, tussen de mensen zitten en aan niets denken.

IMG_4465

Betekent dit dat ik nooit ergens anders koffie drink? Nee, als OR geen optie is ga ik naar Bidon of Bar Jan Cremer. Maar OR is mijn nummer 1. My one true coffeebar.

Je vindt OR in Gent maar ze hebben ook vestigingen in Etterbeek, Westrem en Brussel!

Tot bij OR!


XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!