O'YO

Dag foodie! Vandaag hebben we weer een nieuwe Gentse hotspot voor jou in petto. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Wat begon als een pop-up op de Gentse Feesten in 2016, groeide uit tot de eerste verse yoghurt bar in Gent met savoury yoghurt. We hebben het vandaag over O’yo, een gezellige hotspot die zich vlakbij het Zuid bevindt. Het is de place to be voor lekker en gezond eten.

O'YO

Als je bij O’yo gaat eten, kan je je verwachten aan licht verteerbare gerechten. Aangezien er met heel veel gefermenteerde producten gewerkt wordt, zoals yoghurt, kombucha, kefir en kimchi.

De uitbaatster hanteert het ‘follow your gut’-principe. Dat wil zeggen: geen universeel dieet of calorieën tellen, want iedere persoon is anders waardoor elke microbiota anders is samengesteld. ‘Volg dus vooral je buikgevoel’, stelt de eigenares.

Daarnaast wil de uitbaatster een vlottere spijsvertering stimuleren met haar gerechten door de opname van de juiste voedingstoffen.

De kaart, die je hierboven op de foto ziet, is opgesteld aan de hand van het aanbod van de boer en de seizoensproducten.

Verder werken ze zo duurzaam mogelijk. Zo hebben ze hun afval kunnen reduceren van  drie naar één vuilzak. Ook met fruit denken ze aan de ecologische voetafdruk. Zo proberen ze bijvoorbeeld vooral lokale producten te gebruiken.

Drinken

O'YO

Mijn vriend en ik kozen voor een homemade ice tea en een rood vruchtensapje. Het sapje was gemaakt van rode biet. Het muntblaadje on top gaf het een lekkere frisse toets.

OYO

O’YO original

Het overheerlijke kommetje met verse, knapperige granola en lekkere, zachte yoghurt in combinatie met vers fruit is zeker een must try als je eens langsgaat. Want ze gebruiken eigen griekse yoghurt van een boer. De yoghurt zit vol levende bacteriën en bevat geen suiker en bewaarmiddel.

Je kunt alle gerechten van de kaart op elk moment van de dag bestellen. Zo deelden mijn vriend en ik dit kommetje als dessertje.

O'YO

Balance bowl

Boeddhabowls are trending. Zou je het graag eens proberen? Dan is O’yo the perfect spot. De bowl was een kleurrijk en smaakvol geheel van verschillende soorten groenten, proteïnen en uiteraard zaden en noten. Er wordt slechts één vet ingrediënt gebruikt. De noten waren zonder twijfel een pluspunt, aangezien het zorgde voor een krokante toets. Naar mijn mening mocht er misschien wel iets meer hummus zijn want het was een tikkeltje te droog op het einde.

O'YO

O'YO

Roll

De wrap smaakte fris, vers en was bijzonder voedzaam.

O'YO

Ik kocht na het eten van de O’YO original meteen een pakje crunchy nut granola. Ik at het iedere ochtend met veel smaak op. Daarnaast verkopen ze ook chocolate buckwheat homemade granola.

O'YO

Ook Flo is fan!

Louise en ik hadden blijkbaar hetzelfde idee: gezond gaan smullen bij O’yo. We gingen er beiden op verschillende tijdstippen naartoe en waren meteen weg van het concept en al dat lekkers! Ik ging er voor koffie, thee en een heerlijke kom yoghurt met granola.

Mijn lunchbuddy ging voor de soep van de dag en een garden party tea, waar hij trouwens erg lovend over was ;). Ik ging dan weer voor de yoghurtbowl van het seizoen en kreeg dit mooie (en overheerlijke) plaatje voorgeschoteld. Dat smaakte!

Ik vind het er bovendien ook erg gezellig zitten. Ik bezocht O’yo op een regenachtige dag en voelde me helemaal warm en cosy. Je hebt er genoeg zitgelegenheden en hoekjes om op je gemak te zijn. Btw, de koffie is hier ook lekker!

Oyo

Conclusie: O’yo is zonder twijfel meer dan een yoghurt bar, noem het gerust: healthy heaven.
Je kunt bij O’yo bestellen via Deliveroo en je kunt ook terecht met je Joyn klantenkaart!

Adres: Brabantdam 82, 9000 Gent


Ben jij al eens gaan eten bij O’yo? Wat vond je?


Ontdek je graag nog meer brunch spots in Gent?

Liefs,

Louise

Share: