Voordat ik mijn geliefde Gentje voor een aantal maanden verliet, ging ik nog genieten van een afscheidsdinertje met twee topvrienden bij Pasta La Vista in de Gentse Nederkouter. De hipste buurt van Gent, waar hotspots als paddenstoelen uit grond schieten! Don’t mind me, ik ben helemaal pro!Pasta La Vista 6

 

De ster van de avond is mijn nieuwe, favoriete pastabar Pasta La Vista ! Deze pastabar haar roots liggen in Maldegem, waar het ontstond in 2014.

 

Pasta La Vista 5

 

Ik maakte een kort praatje met teamlid Dieter, waarbij hij me vertelde dat alle spullen bij Pasta La Vista een verhaal hebben. Niets is toevallig gekozen, maar alles werd heel bewust samengesteld. En dan nog nog vooral uit gerecupereerde spulletjes! Van de lampen tot het bestek. Niets heeft het ‘IKEA’ gevoel, zoals Dieter het zei. En da’s waar. Je voelt dat er een ziel in deze zaak zit. Geen platte commerce zoals bijvoorbeeld Basic Italian. Een leuk weetje is dat de pastakommen speciaal gemaakt werden voor Pasta La Vista en je deze kommetjes dus nergens anders kunt en zult tegenkomen. Top!

 

Pasta La Vista 4

 

Ik ga meteen met de deur in huis vallen. Pasta La Vista is kei betaalbaar! Je legt er 6,50 euro neer voor een pasta (en dan maakt het nog niet uit of je het daar eet of liever meeneemt!). Wil je liever een grotere portie pasta – wat ik echt niet nodig vond – dan betaal je 1,5 euro extra.

 

Pasta La Vista 3

Arrabiata

 

Kenneth ging voor pasta Arrabiata. Al zolang ik Kenneth ken, is dat zijn go to pasta en hoe pikanter, hoe liever. Bij Pasta La Vista kun je kiezen of je de pasta met of zonder kip wil. Omdat we vleesliefhebbers zijn, nam Kenneth natuurlijk kip erbij. De smaak zit echt goed, maar ik kan gerust begrijpen dat Kenneth vond dat het iets pikanter mocht.

 

Pasta La Vista 2

Exotic

 

Ik heb lang getwijfeld welke saus ik zou nemen. Dat kan Dieter sowieso bevestigen. Neem ik een combo? Neem ik dan Carbonara en Pasta La Vista? Of neem ik liever gewoon Exotic? Keuzes maken, nooit leuk. Ik ging uiteindelijk voor de Exotic en ben heel tevreden met mijn keuze! De currysaus was heel mild en werd gecomplimenteerd door de knapperige groentjes erbij. Volgens mij werd de saus niet gemaakt met Indische kerrie, want daar heb ik een hekel aan. Er zat ook voldoende kip in en de vele kruiden bovenop, waren echte smaakbommetjes!

 

Pasta La Vista 1

Pollo

 

Eline koos voor Pollo. Da’s een kaassaus met spinazie, rode paprika, ui en knooflook erin. Sounds delish, right? Eline was overtuigd en ze stond werkelijk op het punt om haar kommetje af te likken. Heeft ze niet gedaan hoor.

 

De voordelen op een rijtje:

  • ideaal voor een studentenbudget
  • mooi interieur
  • snelle bediening
  • grote portie
  • goeie ligging
  • take away of bestellen via Deliveroo
  • vriendelijke bediening
  • volkoren pasta is verkrijgbaar

De nadelen op een rijtje:

  • Misschien iets te weinig plek om te zitten
  • tafeltjes staan dicht naast elkaar

 

Ik weet zeker dat het Eline en Kenneth ferm gesmaakt heeft, want ze gingen er allebei al eens terug. Ja, zonder mij. Toffe vrienden heb ik.

Naast de restaurantjes in Maldegem en Gent, heeft Pasta La Vista ook foodtrucks die je kunt inhuren op feestjes. Als ik ooit trouw, weet je dus al wat je te eten krijgt hé, mannekes!

 

Tot de volgende, schatjes!

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.