Zaterdag ben ik met mijn vriendje de stad ingetrokken voor een gezellig kopje koffie en taart. We kozen voor een bezoekje aan Peaberry Coffee Bar, de jongste telg in de Gentse koffiescene. Je vindt deze koffiebar iets verder dan de Korenmarkt, bij de Sint-Baafskathedraal. Ideaal om even uit te rusten na een dagje shoppen.

Peaberry Gent

Ik vind het zeer leuk gelegen, lekker dicht bij alles. Mijn eerste bezoekje zal zeker niet mijn laatste zijn! Het is een heel gezellige zaak die modern is ingericht. We werden er heel snel in alle vriendelijkheid geholpen en de prijzen vallen goed mee. Eerder las ik op de website van Het Nieuwsblad dat de eigenares koos voor een simpele koffiebar. Ik stelde me er wel al vragen bij, want is dat niet een beetje saai? Zeker omdat er al zoveel koffiebars zijn in Gent, maar het heeft me wel kunnen bekoren!

Peaberry binnen

Dat eenvoudige heeft zo zijn charmes, zoals je ook kunt zien in hun interieur. Het is een redelijk eenvoudige inrichting met een paar accentkleuren, heel mooi. Die lijn wordt ook doorgetrokken naar hun kaart. Dat vond ik een beetje jammer, want ik hou wel van speciale koffies. Oh, UPDATE: binnenkort komen er wat ‘speciallekes’ bij, yay!

Peaberry Coffee

Nu over naar het belangrijkste! De taart en koffie. We bestelden allebei de citroentaart, per stuk was het 4 euro. We waren aangenaam verrast door de taart! Vooral ik, want ik wist niet eens dat het een citroentaart was. Ja, weer eens niet goed geluisterd… Het was lekker, luchtig en de citroen was niet too much. Je weet wel, soms heb je van die citroentaart die te bitter is. Ook over de koffie hebben we niets slechts te melden. We namen een cappuccino (2,90 euro) en een moccachino (3,30 euro). We vonden het allebei echt lekker!

Peaberry citroentaart

Oh en Peaberry, ik heb ontdekt dat ik ook verliefd kan worden op vloeren. Superpretty, die tegels! #Ihavethisthingwithyourfloor

Adres: Limburgstraat 24, 9000 Gent

Hebben jullie Peaberry ook al bezocht? Wat vonden jullie ervan?


Xje Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be