In mei opende saladbar Romain Roquette zijn deuren en als er iets nieuws in Gent is, gaan de Shades graag een kijkje nemen! Romain Roquette bevindt zich op de Nederkouter 7, je kan er slaatjes en soep afhalen of binnen eten. Voor ik over het eten spreek moet ik jullie alvast vertellen dat ik verliefd ben op het interieur, want alles is strak maar toch gezellig. Er is genoeg ruimte voor iedereen en het is heel aangenaam om er te eten! Je schuift aan aan de toonbank en haalt daar dan ook je slaatje af. Je pakt zelf je drankje, bestek en glas en ruimt daarna ook zelf af. Persoonlijk vind ik dat wel goed, je hebt ruimte om je eigen ding te doen en op je eigen tempo, niemand die je komt lastig vallen. Het personeel is ook de vriendelijkheid zelve!

RRinout

Links : hoe romain roquette er vanbuitenaf uitziet Rechts : de toonbank om aan te schuiven

Nu het belangrijkste ! Hoe waren de slaatjes?

Ik nam de Bunga Bufala (small) en mijn vriend nam de Lumberjack (large). Een small kost 7 of 8 euro en een large kost 11 euro.

Small bunga bufala

Small bunga bufala

In het bufala slaatje zat mozarella, kerstomaatjes, groene olijfjes, fregola, croutons, rucola en spinazieblaadjes. Ik vond het erg lekker en ook meer dan genoeg! Persoonlijk vind ik 7 euro wel nog meevallen. Ik heb al slaatjes gegeten van dezelfde grootte die 12 euro kosten. Je kan er ook een dikke snee brood bijvragen voor 70 cent. Ik heb er geen brood bijgenomen maar raad jullie aan om dat wel te doen. Dat zou het helemaal afgemaakt hebben!

 

Large lumberjack slaatje

Large lumberjack slaatje

 

Mijn (slimme) vriend nam er wel brood bij, ik heb een stukje gestolen.. en het was erg lekker brood! Hij nam een large lumberjack, er zat krulsla, rundvlees tataki, geroosterde zoete aardappel, venkel, rode ui en zoetzure komkommer in. Hij vond het zeer lekker maar zei dat hij wel nog wat meer zou kunnen eten en vond het verschil tussen een large en een small niet groot genoeg om er 3 euro extra voor te betalen. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel je nodig hebt om vol te zitten. Ik persoonlijk vond een large wel groot genoeg.

 

sfeerfoto

Lemonaid – RR interieur – RR zeteltje

Ze hebben er trouwens een heleboel biodrankjes! Ik dronk limoen limonade van Lemonaid. Top drankje! Mijn persoonlijk verdict over Romain Roquette? Een echte aanrader! Zeker eens langsgaan als je van slaatjes houdt, een relaxte sfeer en mooi interieur!

Smakelijk en veel plezier bij Romain Roquette!

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!