Er opende  onlangs een nieuwe hotspot zijn deuren in de Nederkouter in Gent, namelijk STEK ?. Ik ging er gezellig iets drinken en eten en vertel jullie met veel plezier alles over deze hotspot.

Vlakbij de legendarische halte ‘Verloren Kost’  is Caffè Caffee omgetoverd tot STEK, een koffie- en lunchbar .

STEK
Drinks • Food • Plants
stek

Coffee, Art and Indoor Greenery

STEK wordt omschreven als Coffee, Art and Indoor Greenery want naast lekker eten en koffie staan er ook kamerplanten en kunst op de kaart.

De Indoor Greenery heeft een grote verscheidenheid aan planten en een uitzicht op de drukke passage van de Nederkouter.  Ja, het interieur van STEK zou je wel op Pinterest kunnen tegenkomen. Toch heeft de nieuwe hotspot nog een paar kleine verbeterpunten om het de meest gezellige stek van Gent te maken.  Zo zou er nog iets meer kunst en bloempotten voor alle planten mogen zijn. Maar dat is muggenziften want jullie willen meer weten over het eten, right?

STEK

Lunch, please!

Als eeuwige twijfelaar, heb ik de onbeleefde gewoonte om altijd rond mij te kijken en andere mensen hun keuze te inspecteren. En man, wat voor lekkers ! Hier kom ik nog terug om te ontbijten of te lunchen. Als ontbijt zijn er drie grote keuzes: zo is er ‘ontbijt klassiek’, ‘ontbijt gezond’ en ‘ontbijt deluxe’. Er zijn ook nog boterhammen, fruitsla en huisgemaakte granola met yoghurt en fruit. Als lunch kun je opteren voor een dagsoep met brood of voor een verscheidenheid aan toasts, ciabatta’s en salades. Verder zijn er ook nog dessertjes en niet te vergeten: koffie.

Stek
STEK

Mijn lunchdate Hannah en ik kozen allebei voor groene drankjes. Hannah ging voor CUCUMIS met Komkommer – Basilicum smaak. Ze was helemaal weg van haar keuze dus ik denk dat ik het volgende keer ook eens ga proberen. Zelf koos ik voor de MATCHA, een drankje van Carpe Diem met groene thee uit Japan.

Daarnaast namen we alle twee de açaíbowl.  Deze bowl van het superfood uit Brazilië kan als ontbijt en als dessert gegeten worden maar wij namen het als lunch. De bowl kostte 7 euro. Niet duur dus. Ik kan enkel vergelijken met Divers in Antwerpen en daar kost dergelijke bowl 8,50.  Verder werden daar nootjes gebruikt als topping in plaats van zelfgemaakte granola. Bij STEK gebruiken ze naast banaan en chiazaadje ook nog druiven als topping. Ik had zonder het te beseffen een blaadje munt op en het gaf een verrassend lekkere en frisse toets. De bowl was naast zeer lekker, ook onverwacht vullend.

STEK
STEK

Niet te vergeten: de bediening doet ook veel. Maar neem het van mij aan: die bij STEK is dik in orde. ☺

De twee dames op onderstaande foto baten Stek uit.

STEK
Marieke Huysmans en Charming Kerkhof

Stek is elke dag open, behalve op maandag. Je kan hen vinden in de Nederkouter, op nummer 129.

Meer over STEK Gent kan je vinden op Facebook en Instagram.


Ik wil in de toekomst zeker vaker gaan lunchen bij Stek. Jij ook?


Ontdek je graag nog meer brunch spots in Gent?

Liefs, Louise
Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise