Patersholfeesten Gent

Als trouwe Gentenaar die ik ben, ga ik jaarlijks naar de Patersholfeesten. En dit jaar neem ik jullie mee 😉

De Patersholfeesten zijn niet zo zot als de Gentse feesten, maar zeker en vast het bezoeken waard! Het zijn een van de gezelligste feesten for sure! Ik ging op 16 augustus en toen was er ook een rommelmarkt.

Rommelmarkt Patersholfeesten Gent

Je vindt veel vintage spulletjes op de rommelmarkt die zeker het bekijken waard zijn. De rommelmarkt was alleen op zondag. Zelf kocht ik 2 paar oorringen voor 6 euro! Al die oude spullen dragen zeker en vast bij tot gezelligheid van de Patersholfeesten. Als er geen rommelmarkt is, staan er leuke kraampjes in het Patershol die allerlei hebbedingetjes verkopen.

Patersholfeesten Gent

Als er vlagjes hangen, ben je in het Patershol! De kleine straatjes zijn vrolijk versierd en staan vol met rommelmarktkraampjes, drink – en eetgelegenheden en (kleine) straatartiesten. Het Patershol bruist werkelijk met leven!

Mastellen Patersholfeesten Gent
Gestreken mastellen

Wat is een feest zonder food? Tijdens de Patersholfeesten moet je sowieso een gestreken mastel proberen. Dé gestreken mastellen van de Patersholfeesten! Een lekkernij met bruine suiker die traditioneel bij dit volksfeest hoort. Mijn vriendje is er dol op, ik vind het een beetje te zoet maar zeker het proberen waard.

Patersholfeesten Gent

Er zijn ook meerdere optredens doorheen de dag, van ’s middags to ’s avonds. Als je houdt van een romantische wandeling met veel lichtjes en muziek op de achtergrond, bezoek je best de Patersholfeesten ‘s avonds, hier heb ik helaas geen foto’s van.


Ik houd zo van de Patersholfeesten omdat het een leuke manier is om mijn thuis te herontdekken. Elk jaar opnieuw denk ik : was dit er vorig jaar ook ? Er valt altijd wel iets te zien, te kopen, te eten en te drinken. En wie houdt daar nu niet van?

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!