Belgische juwelen

Grote fan van Belgische merken of wil je iemand graag een cadeautje geven van Belgische makelij? Groot gelijk! Al kan het soms moeilijk zijn om uit te zoeken wat nu eigenlijk Belgisch is en wat niet. Louise en Wendy helpen je graag een handje en delen graag hun favoriete Belgische juwelen webshops!

Toegankelijke juwelen webshops

I.Ma.Gi.N jewels

Als ik denk aan Belgische juwelen webshops, popt I.Ma.Gi.N jewels direct op in mijn gedachten. Hun elegante en tijdloze collecties vol fijne juwelen zijn alledaagse luxe tegen een eerlijke prijs. ‘Everyday luxury to make you shine all day, every day!’ is niet voor niets hun slogan. Naast de webshop hebben ze ook nog zeven winkels, waarvan zes in België en eentje in Amsterdam.

Webshop⤵️
https://www.imaginjewels.com

Petit Bonbon

Als klein meisje had Anneleen altijd al een passie voor alles wat mooi is. Toen ze 21 was en studeerde aan de universiteit van Gent, richtte ze “Petit Bonbon” officieel op als merk. Wat begon als een bijberoep, groeide al snel uit tot haar hoofdberoep want in 2020 besloot ze haar werk als Marketing Manager in te ruilen voor 100% Petit Bonbon.

Bij Petit Bonbon vind je zeker je goesting als je op zoek bent naar statement oorbellen! Wendy haar favoriet is de ‘soft caramel’ en Louise was instant verliefd op de ‘Leaf Ivory’ oorbellen. Naast vaste collecties met handgemaakte juwelen, maakt ze ook juwelen op maat.

For all the brides-to-be, er is ook een trouwcollectie op de juwelen webshop. Good to know, er komen nog meer bridal earrings uit tijdens het laatste weekend van februari!

Webshop⤵️
www.petitbonbon.be

Twice as Nice Jewelry

Alsook dit juwelenbedrijf komt meteen in ons op want we zien het zowel online als offline. Ieder winkelcentrum of -straat heeft wel een filiaal. Ze hebben een heel ruim assortiment aan een bijzonder betaalbare prijs. Hier moet je zijn voor elegante juweeltjes in het zilver, 18 karaat verguld goud of stainless steel. Daarnaast is er worldwide shipping, dus waar je ook op dit moment zit, Twice as Nice jewelry levert tot aan je deur!

Wendy haar favoriet is het goudkleurig edelstaal armbandje met ovale schakels en pareltjes en de oorbellen met parel op venitiaan ketting. Louise houdt op haar beurt van de gedraaide oorringen en 3 halskettingen.

Webshop⤵️
https://www.twiceasnice.be

Hann Jewelry

Voor de collectie ‘Geluidloos’ liet Hannelore zich inspireren door verscheidene bloemsoorten en bloemblaadjes, die bijgevolg ook als rode draad fungeren. Wij vinden de collectie dan ook bijzonder puur en sierlijk. De organische vormen van de ontwerpen zorgen voor een unieke twist aan de juwelen met een eigentijdse karakter.

Webshop⤵️
www.hannjewelry.com

Billy Rose

Annelies Veeckmans is de vrouw achter Billy Rose. Ze creëert met hart en ziel handgemaakte juwelen en biedt een zorgvuldig uitgekozen aanbod van andere juweelontwerpers. Ze heeft niet enkel een juwelen webshop, maar ze doet ook maatwerk en open ateliers in Leuven.

Annelies studeerde in 2010 af als goudsmid. Maar eigenlijk is ze al heel haar leven lang bezig met het creëren van juwelen.

Voor ze met Billy Rose van start ging, werkte Annelies als muziektherapeut bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het menselijke en zorgzame als therapeut, trekt ze ook door in Billy Rose. Zo creëert ze ruimte en werk voor jonge mensen die niet gemakkelijk de weg naar werk vinden. Annelies ondersteunt ze en zij ondersteunen haar in het atelier. Ze omringt zich daarnaast met een straf team dat mee Billy Rose op de kaart zet.

Webshop⤵️
www.billyrose.be

Guapa

Guapa staat voor handgemaakte juwelen met liefde. De collectie bevat heel wat verschillende soorten, van kortere subtiele oorbellen tot langere statement oorbellen. They got it all! De kleuren in het assortiment variëren mee met de trends van het seizoen. Go explore the collection & hun juwelen webshop!

Sinds 2020 begon girl boss Lieselot als zelfstandige in bijberoep zodat ze haar passie verder kon zetten en vorm kon geven! Ze hoopt te kunnen plezieren met unieke en verrassende creaties via haar webshop.

Webshop⤵️
www.guapajuwelen.be

Diamanti Per Tutti

Als je scrolt op Louise’s Instagram, zal je zien dat ze bijna altijd een juweeltje aan heeft van het Antwerpse juwelenmerk Diamanti Per Tutti. De vrouwelijke en pure ontwerpen typeren het merk. Ook op de kwaliteit is niets op aan te merken en het zijn ook nog eens heel betaalbare juwelen met echte diamanten of edelstenen.

Ga je liever toch een juweeltje uitkiezen tijdens het shoppen? Naast een webshop heeft Diamanti per tutti ook twee winkels in Antwerpen.

Webshop⤵️
www.diamantipertutti.com

Pretty pearls jewelry

Student-ondernemer @lauriendj is, net als Louise afkomstig uit Sint-Niklaas. Als student-ondernemer probeert Laurien haar grote liefde voor mode, accessoires en content creation te combineren. Je vindt op haar webshop dan ook veel mooie, budgetvriendelijke juwelen. Het allergrootste deel van de juwelen maakt Laurien volledig zelf, met de hand en met een grote portie liefde.

Good to know, het is mogelijk om je juweeltje te laten personaliseren of een bestaand ontwerpje om te laten vormen naar jouw eigen smaak. Hiervoor stuur je Laurien best een privéberichtje of een mailtje.

Louise’s persoonlijke favorieten zijn de ‘queen hoops’ en ‘zoetwaterparels’ oorbellen en de sassy snake ketting.

Webshop⤵️
www.prettypearls.be

Billie Jewels

De webshop Billie jewels werd in 2020 gelanceerd door Laura en werd vernoemd naar Laura’s dochtertje. De eigenares van de juwelen webshop is werkzaam in het UZ Brussel als pediatrische diëtiste en diabeteseducator en kan dankzij haar bijberoep haar creativiteit combineren met haar passie voor juwelen. Laura stelt zelf de prachtige Billie juwelenlijn samen met de door haar gemaakte unieke en kwaliteitsvolle juwelen. Ze zijn gemaakt om elke vrouw, bij elke gelegenheid, helemaal te laten stralen!

Webshop⤵️
www.billiejewels.be/

Juwelen webshops met een zelf ontworpen collectie

Selected by Line

Selectedbyline is een combinatie van zelf ontworpen juwelen (Madebyline) en een selectie juwelen die haar persoonlijk aanspreken. Daarnaast maakt ze ook juwelen op maat, op verzoek. De collectie bevat vrouwelijke, draagbare en vooral correct geprijsde juwelen. De materialen gaan van stainless steel tot 18K gold plated. Op haar webshop vind je zowel de huidige trends, maar zeker ook tijdloze elegante klassiekers, steeds in verschillende prijsklassen voor eindeloze combinaties.

Webshop⤵️
selectedbyline.be

Franca

Franca is een Belgisch slowfashion juwelenlabel uit de grond gestampt door interieurachitecte/ontwerpster Franca Faggio Del Giglio. Wat startte uit pure passie en de drang voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën groeide uit tot een eigen juwelenmerk, met duurzaamheid als belangrijkste waarde en een knipoog naar design.

Ze legt de nadruk op porselein & edelmetalen, eenvoud en een uitgesproken vormgeving in de meest krachtige, grafische en geometrische vormen. Het juwelenlabel is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van modulaire juweelconcepten

Bij Franca staan Juwelen uit verfijnd porselein, terracotta, zilver en verguld zilver centraal en ze worden stuk voor stuk handmatig geproduceerd in haar eigen atelier.

Webshop⤵️
www.franca.be

NAO jewels

NAO jewels is een merk uit het Franstalige gebied van België. Het merk ontstond in 2015 en begon als een hobby voor Naomi maar is nu uitgegroeid tot een merk dat je nu in meer dan 90 Europese winkels kan vinden. Girlboss, much! De juweeltjes zijn vooral geïnspireerd op de Bauhaus & Art Déco stijl en dat zie je. De oorbelletjes zijn een gafische streling voor het oog! Maar naast juwelen heeft ze ook oog voor solidariteit, daarom gaat er telkens 5% van de aankopen naar een goed doel! Ik ontdekte dit merk door het hippe winkeltje Fonetik in Aalst, zeker het bezoeken waard!

Webshop⤵️
https://naojewels.com/


Wat zijn jouw favoriete juwelen webshops?

Nog meer Belgisch shoppen?

Liefs

Wendy & Louise

Share: