Patches zijn hip! Eindelijk! Toegegeven ben ik niet de doorsnee fashionista en zal je mij niet snel een trend zien volgen, maar voor patches maak ik maar al te graag een uitzondering. Let me show you how!

Patches zijn hot!

Yes, echt waar! Strijkapplicaties of patches zijn terug hip! Ik heb dat eigenlijk altijd leuk gevonden en we hebben ooit allemaal leuke patches gehad, toch? Denk maar eens terug aan toen je klein was! Op die gescheurde jeansbroek die nog net goed genoeg was om in te spelen, plakten je ouders ook vast wel eens een patch.

Lange tijd werden patches gezien als iets kinderlijk en belachelijk. Tot nu dus! Nu doen zelfs alle grote modemerken mee, waardoor patches aanvaardbaar zijn voor mensen van alle leeftijden. Je hoeft geen duur kledingstuk te kopen van Stella McCartney of Balmain, want je kunt gewoon helemaal zelf je kledij pimpen! Een strijkapplicatie koop je sowieso voor minder dan 10 euro. Budgetvriendelijk én hip? Check! Ja, zelfs de onhandigste Harry’s onder ons kunnen dit!

https://www.instagram.com/p/BL9K4Kehu_J/?tagged=patches

Welk kledingstuk pimpen?

Eigenlijk kun je elk kledingstuk pimpen. Van een simpele witte t-shirt tot je Converse sneakers. De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt, dus laat je gaan en wees origineel!

Ontbreekt de inspiratie je? Geen zorgen, je kunt in veel winkels en webshops items kopen waarbij de patches al voor jou aangebracht zijn. Opgepast, je bent wel minder origineel 😉

https://www.instagram.com/p/BKN7BTahfnq/?taken-by=frontrowbags

Graag een voorbeeldje? Handtassenmerk Front-Row pimpt haar handtassen graag met patches, maar ook tal van andere merken doen mee met deze trend!

Waar kun je patches kopen?

Veritas heeft zowel online als in de winkels een groot aanbod aan patches. Bij Action vond ik ook al leuke strijkapplicaties, maar het aanbod is er eerder beperkt. Ga ook eens langs bij een lokale stoffenhandelaar, want je kunt er daar ook vaak vinden. Zorg er zeker voor dat je ook een tube textiellijm koopt, just in case.

Shop je liever online? Kijk dan zeker op Etsy en Ebay!

https://www.instagram.com/p/BIpJVE2BTej/?taken-by=veritaseu

Hoe pas ik het toe?

Ik wilde graag een Disney themed jasje maken. Waar je je jasje (of ander kledingstuk) koopt, maakt helemaal niet uit. Het mijne kwam toevallig van bij Hollister. Ik legde eerst eens alle patches op het jasje om te zien of de samenstelling er wel leuk uitzag. Strijken et voilà!

Tip: Komen de patches achteraf een beetje los, lijm ze dan vast met textiellijm of naai ze vast.

https://www.instagram.com/p/BMbRaQTBI5E/?taken-by=floriane_mary

Wil je al onze DIY-projecten zien, dat kan hier.

Wat vind jij van mijn gepimpt jasje?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.