België. Het land waar niemand echt blij is met het weer, want het is hier altijd wisselvallig. Als ik opsta, ben ik zo blij dat de zon mij begroet, maar even daarna sta ik klaar om naar school te vertrekken en is de lucht ingepalmd door lelijke grijze wolken. De zon is nergens meer te bespeuren. Het weer hier, je kunt het vergelijken met een vrouw die last heeft van PMS. Wisselvallig weer is ook heel irritant als je kleren moet kiezen. Eerst zie ik de zon en kleed ik mij licht. Daarna komen die wolken en moet ik mij last-minute warmer aankleden. Make up your mind, weather! Voor dit wispelturig weertje is de trenchcoat dé ideale oplossing.

De outfit

De trenchcoat vond ik twee jaar geleden bij H&M. Hij is onmisbaar in elke vrouwelijke kleerkast en zeer gemakkelijk bij wispelturig weer. Het is een lichte jas maar hij beschermt goed tegen irritante regenspatjes. Doordat er een kap aan vasthangt is er ook geen risico op frizzy, nat haar. Als de zon dan toch even schijnt, laat je je jas gewoon openhangen.

Eronder draag ik een turquoise skaterrok van H&M met een topje van Forever 21.

Tas H&M, ketting Primark

Hierboven zie je mijn shopper bag. Een heel makkelijk model om te gebruiken als studente. Mijn laptop, ringmap en agenda passen er allemaal in! Deze is van H&M en is ook stevig genoeg om het gewicht te dragen. Doordat hij zo makkelijk is, heb ik hem ook in het kaki en rood.

De ketting heb ik in de Primark gevonden en was denk ik maar 2,5 euro!

Gouden armbandje, Marc Jacobs horloge

Denk bij het kiezen van je outfit altijd aan details, want deze maken het geheel af. Links zie je mijn gouden armbandje van toen ik nog een kind was. Ik kan er nog steeds in en ben daar zo blij mee! Het heeft zo zijn voordelen, niet veel groeien.. Rechts zie je mijn pronkstuk, mijn nieuwe Marc Jacobs horloge dat ik van mijn vriendje kreeg voor mijn verjaardag.

Heb jij het ook zo moeilijk om kleding te kiezen bij wisselvallig weer? Wat is jouw modieuze oplossing tegen de regen?

Xjes Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be