Je las het misschien al in mijn vorige post; ik ging naar Boedapest. Voor het eerst ging ik op vliegreis met enkel en alleen handbagage. Een hele opdracht dus voor iemand die liever te veel dan te weinig meeneemt! Deze ootd is perfect om plaats te besparen in je koffertje en comfy genoeg om al wandelend de stad te verkennen!

Ik ga op citytrip en neem mee

Dit is werkelijk de perfecte outfit om ermee op citytrip te trekken. Normaal gezien heb ik voor vier dagen meer nodig dan mijn klein koffertje. Zeker bij winterkleren aangezien die dikke kleren veel plaats innemen. Maar ik had niet zoveel zin om iets van een € 20 meer te betalen voor ruimbagage. Handbage en handtasje it was! Daarvoor moest ik dus inventiever zijn dan anders. Ik nam vooral dingen mee die multi-inzetbaar waren en met meerdere dingen te combineren waren.

Ook wist ik dat de soldenperiode op de loer lag en ik dat ook een beetje moest incalculeren. Want no way José, dat ik mezelf kon inhouden echt niets te kopen. Zeker niet nadat ik wist dat er een Stradivarius was. Waarom hebben ze dat ook nog niet in België, whyyyyyy?! De lange jas hieronder komt van daar en ongeduldig als ik was deed ik die ook meteen aan in Boedapest.

Ootd Boedapest citytrip

Zo gaat het goed, zo gaat het beter!

Iedere citytripper weet dat er aardig wat voetenwerk aan te pas gaat. Een grote hoofdstad is niet op een wipje gezien en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zien tijdens je verblijf. Ook wij deden heel wat kilometers te voet. Ik had mijn platform sneakers mee, maar wisselde ook af met mijn sportschoenen van Nike. Het laatste paar gebruikte ik vooral voor dagen waarvan ik wist dat er een heuse wandelroute op de planning stond. Dat vind ik wel een must zodat je voeten niet te hard afzien.

Een modieus klein rugzakje vind ik ook wel een must. Zo belast je ook je schouders minder hard. De dag voordien liep ik rond met een schoudertas waardoor één schouder heel snel pijn kreeg. Als je jouw fototoestel overal meeneemt op wandel kan dat wel wat wegen.

Eén salopette, twee outfits

Zoals eerder al gezegd is het slim om stukken te kiezen die je met meerdere dingen kunt combineren. Zeker als je net zoals mij niet twee dagen na mekaar hetzelfde wilt aantrekken. Ik koos daarom om mijn salopette mee te nemen. Zo kun je een pull dragen onder de riempjes, maar als je het als ‘gewone’ broek wilt dragen kun je er gewoon ook een trui overheen gooien 😉 Voila, zo heb je meteen twee verschillende outfits! Zo is er meer plek voor je koopjes die je terug meeneemt naar België.

Hoed – H&M

Sjaal – Primark

Bordeaux trui – Mango

Salopette – New Look

Jas – Stradivarius

Schoenen – Nike

Rugzakje – Stradivarius

 


Wat nemen jullie zoal mee in jullie handbagage of op citytrip?

 

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be