Wendy en mezelf zijn van klein gestalte, maar dat is niet het enige wat wij twee shorties gemeen hebben. We houden beide van mode en de meest hippe outfits. Alleen kan onze lengte soms een uitdaging zijn, maar wij maken er het allerbeste van. Daarom delen we in een reeks blogposts enkele fashion looks voor petite vrouwen. Enjoy!

Petite fashion, hoe doe je dat?

Ik ben 1m55 groot, naast de gebruikelijke grapjes over mijn lengte zijn er nog wel een paar irritaties die zich voordoen. De juiste kleren vinden kan een uitdaging zijn. Broeken zijn te lang, uitgesneden bloesjes laten nét iets te veel zien, jassen slepen tot aan de grond en mini-jurkjes kietelen mijn knieën. Toch heb ik enkele richtlijnen waar ik steeds op terugval bij twijfel. Vandaar deze blogpost.

Maxi on mini

Beret en sjaal – &OtherStories

Jas – &OtherStories

Veel kleintjes schrikken al snel af van alles wat wijd of lang is. Dat hoeft helemaal niet, dat is wat Wendy en ik tonen met deze outfits. Lange jurken, broeken, rokken en jassen creëren lengte. Maxi-kleren zijn geen bedreiging maar net een hulpmiddel! Ik kies daarom 90% van de tijd voor erg lange jassen.

In proportie: hét geheim voor goede outfits

Rekening houden met je proporties is het probleem van veel vrouwen ongeacht hun lengte. Laten we eerlijk zijn, weinigen onder ons zijn 1m70 met een perfect zandloperfiguur, toch zijn veel kleren afgestemd op die ideale pasvorm. Belangrijk is dat we rekening houden met onze proporties en hoe we die in de verf zetten of “corrigeren” met de juiste combinaties.

Dr Martens – maat 33

Een absolute don’t voor een petite vrouw: botjes die op de enkel stoppen gecombineerd met een mini-rok of mini-jurk.Vermijd harde lijnen. Een blote enkel kan je benen verlengen en afslanken. Een hoger botje die een stuk voorbij de enkel gaat, doet dat ook. Maar als je enkel via een rechte lijn wordt afgesneden, maak je van je been een blok. Een mini-jurk doet hetzelfde maar dan aan je dijen. Kies dus voor zachte vormen en houd rekening met combinaties.

Midi-jurken, een zegen

Klein zijn heeft ook wel wat voordelen. Midi-jurken worden snel vergeten. Vrouwen laten ze al snel links liggen omdat ze nét niet goed zitten. Maar midi-jurken/rokken zijn perfect voor petite girls als jij en ik. Ze geven meer lengte zonder dat ze te kort of te lang zijn. Dit exemplaar van &OtherStories laat zien wat ik bedoel.

Een tip die ik nog graag meegeef: ken je merken. Experimenteer met verschillende merken en winkels. Het ene merk gaat al sneller voor een kleine 34 dan andere, pasvormen verschillen overal. Zo heeft &OtherStories drie in-store afdelingen (Stockholm Atelier, Paris Atelier en L.A. Atelier), de Paris Atelier collecties vallen altijd een beetje kleiner uit dan andere collecties.

Wendy, mijn andere shortie, heeft ook haar visie neergeschreven over hoe je nu best maxi on mini stylet. Hopelijk leveren onze tips jou iets op!

Tot snel!

Veel liefs,

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!