Yes! ’t Is juli, dat betekent shop ’till you drop! Mooie én goedkope kledingstukken op de kop tikken tijdens de soldenperiode, het is een kunst. En euh, ik wil niet stoefen maar ik kan van mezelf zeggen dat ik hierin een ware kunstenaar ben. Wat heb je nodig? Véél geduld en wilskracht! Vriendinnen zijn wel vaker jaloers om mijn goedkope vondsten dus deel ik vandaag mijn tips!

1. Stel een budget op

Als student wil je je geld waarschijnlijk nog aan andere dingen spenderen dan shoppen, zoals feesten en reizen. Het is dus noodzakelijk om vooraf na te gaan hoeveel je kan spenderen aan shoppen. Nadat je het totale bedrag kent, ga je limieten stellen. Bijvoorbeeld een shortje mag max. maar 15 euro kosten en jurkjes boven de 20 euro zijn een no-go. Wanneer je deze regeltjes hanteert zal je makkelijk minder geld op doen dan je wou!

 

2. Maak een wish-list

Als je zuinig wilt omgaan met je geld maak dan een lijstje met wat je ab-so-luut nodig hebt! Ga niet als een gek tekeer als je gaat shoppen en koop niet alles dat er mooi uitziet. Ja het kost misschien maar 10 euro, maar bedenk eens of je het echt gaat dragen… Ga op zoek naar wat je echt nodig hebt en richt je aandacht ALLEEN op die dingen. Stay focused!

 

3. Don’t go to the dark side

Neen, ga in geen enkel geval naar de nieuwe collectie kijken! NOOIT. NEVER. JAMAIS. Ga de verleiding niet opzoeken en kijk alleen bij de soldenkoopjes. Wanneer je goed zoekt, vind je heus wel prachtkoopjes!

 

4. Waar?

Zelf zijn mijn favoriete shopwalhalla’s Antwerpen en Brussel.

Dit zijn mijn favo winkels en zéker het bezoeken waard tijdens de soldenperiode:

Zara

Dit is mijn lievelingetje. Tijdens de solden vind je hier broeken voor 20 euro en coole t-shirts voor 10 euro. Ook hun tasjes en sjaaltjes zijn flink afgeprijsd. Mijn favo soldenkoopje zijn mijn beige sandaaltjes voor 20 euro!

 

Zara

Zara sandaaltjes

 

River Island

Normaal vind ik deze winkel wat aan de duurdere kant, maar tijdens de solden vind je er zoveel leuke dingen! Vorige zomer kocht ik er platte peep-toes voor maar 12 euro!

River Island

River Island peep-toes

Forever 21

Deze winkel is al zo cheap en is tijdens de solden nog goedkoper! Los geheeeeen! Vertrouw me, hier vind je zeker iets! Al was het maar een basic topje aan 2 euro!

New Look

Voor coole slipjes en kousjes of mooie tassen moet je hier zeker eens binnen stappen! Mooie en leuke kleren vind ik er niet zo snel tijdens de solden. Ik heb een 34 of 36 dus deze maten zijn altijd heel snel weg. Maar vorig jaar heb ik onderstaand kleedje gevonden voor maar 9 euro!

 

New Look jurkje

New Look jurkje

Hunkemöller

Mijn lingerie sla ik altijd op tijdens de solden. Voor mooie slipjes moet je bij Hunkemöller zijn, soms zijn ze zelfs 2,5 of 3 euro!

The Body Shop

Hier kom ik om mijn badkamer stash aan te vullen. The Body Shop is de perfecte plaats om diervriendelijke doucheproducten aan een klein prijsje te scoren. Een douchegel kost normaal 7.50 euro voor 350 ml. Dit is voor een student niet echt goedkoop te noemen, maar tijdens de solden zijn ze er voor 3,50 euro! Tijdens de solden vind je er ook parfums aan een verminderde prijs. Ik kocht de mijne vorige zomer voor 12 euro!

 

The Body Shop parfum

The Body Shop parfum

Lush

The place to be voor diervriendelijke stukjes zeep in alle geuren en kleuren! In juli en januari zijn veel van hun zeepjes aan -50% alsook andere van hun leuke productjes! En de zeepjes blijven een jaar goed dus je kan er gerust meer dan eentje meenemen!

Bershka

Ook hier vind ik regelmatig leuke kledij zoals bloesjes en jurkjes aan 7 euro, shortjes aan 12 euro enz.

H&M

En uiteraard spring ik altijd eens binnen in de H&M. Je vindt er altijd wel iets dat je kan gebruiken aan een miniprijsje! Bijna elke zomer scoor ik daar een bikini van maar 3 euro! Je moet wel durven mixen want vaak is er wel een bovenstukje, maar geen bikinibroekje. Maar hey, be creative en doe eens zot!

Urban Outfitters

Op zoek naar hippe zonnebrillen, grappige boekjes en coole hebbedingetjes? Ga dan zeker eens naar deze winkel! Laatst kocht ik er een Denman borstel voor 2,5 euro. Het is een borstel die naar kokosnoot ruikt, hoe cool is dat!

 

Waar ga jij het liefst soldenshoppen? Wat is jouw ultieme tip?

Xjes Wendy

 

 

 

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be