YES YES YES de examens zitten er bijna op (voor ons nog een drietal te gaan)! Daarbij geldt helaas ook: de laatste loodjes wegen het zwaarst, het energiepijl komt op een laag pitje en de focus is ver te zoeken. Ik denk dat ik voor velen spreek wanneer ik zeg dat comfortfood vaak de enige troostbieder is. Maar als je nog een beetje wilt blijven functioneren, vrees ik toch dat pizza, chips en hamburgers niet bepaald energiebevorderend zijn. Voor mij persoonlijk gaat er niets boven een verse kop hete thee. Vandaag deel ik mijn favoriete theecombinatie met jullie, een echte opkikker voor bij het studeren!

PicMonkey Collage

Benodigdheden voor deze heerlijke thee

Citroen

Citroen bevordert je concentratie, werkt tegen moeheid én je hersenfuncties zouden er beter van gaan werken! Helemaal wat je nu nodig hebt, toch? De citroen best even goed rollen, zodat de sappen vrijkomen. Voeg dan het sap en eventueel enkele schijfjes toe naar smaak.

Gember

Mijn favoriet! Jammer dat mijn huisgenoten minder fan zijn, anders zou ik het overal bij eten. Niet alleen het positief effect op het lichaam, maar ook de smaak is helemaal mijn ding. Gember werkt ontgiftend, vermindert een opgeblazen gevoel en bevat heel wat vitamine B (= energie, joepie!)

Gebruik 1 à 2 cm gember (naar smaak). Snijd in fijne stukjes en plet ze een beetje, zodat de smaak goed vrij komt.

Fun fact: hoe dikker de knol, hoe sterker de smaak.

Munt

Vers uit de tuin! Goed tegen van alles en nog wat (onder andere hoofdpijn en misselijkheid) maar vooral heel lekker!

Losse appelthee 

Om de overheersende smaken wat te compenseren, voeg je best nog wat ‘neutrale’ thee toe. Ik vind appelthee goed passen, maar een gewone groene thee is even goed.

Honing 

Om het geheel nog wat zoet te maken, kan je nog wat honing (of andere zoetstoffen: suiker, agavesiroop,…) toevoegen.

 

Hierna doe je alles in een kannetje, heet water erover, even laten trekken en klaar!

Eindresultaat

En voor de rest: heel veel succes met de examens! Go go go!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla