Niets leuker dan een avondje onder vrienden met een glaasje. Een beetje alcohol kan nooit kwaad. Maar soms mag het creatiever. Bram en ik stonden met Nieuwjaar in voor de booze. Hiervoor maakten we jello shots. Je weet wel, zo van die geleitjes die je in alle kleuren kunt hebben. Wij maakten het met Gin en Tonic en delen het receptje met plezier.

Gin & Tonic jello shots

Wat heb je nodig?

  • 400 ml tonic
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels suiker
  • Voldoende vormpjes
  • Citroensap
  • Last but not least: 100 ml gin

Stap 1

Week de blaadjes gelatine 5 à 10 minuten in warm water.

Stap 2

Zet een kookpot met 100ml tonic op het vuur en doe er de blaadjes in. Wacht tot alles is opgelost. Voeg erna ook de suiker toe. Als alles vermengd is, mag je het vuur afzetten en giet je er de rest van de tonic bij. Doe er ook een beetje citroensap in of zeste voor een frisse toets.

Gin & Tonic jello shots

Stap 3

Time for some booooze! Giet de gin erbij, maar zorg ervoor dat het mengsel niet te warm heeft. Het zou zonde zijn om al de alcohol te laten verdampen… Ikzelf vond de jello shots iets te straf, dus doe er naar eigen smaak gin bij.

Gin & Tonic jello shots

Stap 4

Giet het mengsel in de vormpjes. Wij gebruikten alles wat we tegenkwamen: eierdopjes, aperoschaaltjes, sauspotjes,…

Gin & Tonic jello shots

 Stap 5

Plaats de jello shots minstens 4 uur in de koelkast zodat ze harder en blubberachtig worden.

Gin & Tonic jello shots

Santé!

Ga je ze zelf eens maken? Laat zeker weten hoe ze waren!

Xje,
Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be