Sinds ik op reis naar NYC ben geweest, ben ik hopeloos verslaafd geraakt aan lemonade. Daar vond ik het praktisch overal! In België zijn er helaas zeer weinig plekken waar je kan genieten van huisgemaakte limonade. Nu heb ik zelf een receptje gevonden en het is helemaal niet moeilijk om klaar te maken (ook voor de klungelige studenten onder ons is het zeker haalbaar). Je hebt er ook niet veel voor nodig, dus maak even een korte trip naar de supermarkt en verwen je zelf ook eens met dit heerlijke drankje!

Homemade Lemonade

Glaasje Homemade Lemonade met ijsblokjes en citroenschijfjes

Je kan de limonade gewoon per glas maken of in een kan en dan zo verdelen onder een aantal glazen, maar dat kies je helemaal zelf. Ik heb mijn kan trouwens gekocht op een rommelmarkt voor 1 euro, dus zoals we in West-Vlaanderen zeggen: ’t is een batje!’

Wat heb je nodig?

– 8 citroenen (Het is ideaal als je 350-400 ml sap hebt)

– 250 gram kristalsuiker

– Water

– Een pan

– Citruspers

– Optioneel: een kan (Zie stap 5,B)

Lemonade

Hoe bereid je de lemonade?

Stap 1: Pers citroenen tot je aan 350ml komt. Het kan zijn dat je citroenen heel sappig zijn en je er dus een aantal over hebt. Deze gebruik je later nog als afwerking.

Tip! Om je citroenen sappiger te maken, rol je ze een beetje over het aanrecht terwijl je er lichtjes op drukt.

Stap 2: Weeg 250 gram kristalsuiker af.

Stap 3: Giet het citroensap in een pan en voeg de kristalsuiker eraan toe. Zet de pan op een licht vuur aan (het mag niet koken!) en roer erin totdat alle suiker gesmolten is. Het is heel normaal dat de citroensiroop nog lopend is.

Stap 4: Laat de citroensiroop afkoelen in de koelkast.

Stap 5:

A) Giet een beetje siroop op de bodem van je glas en voeg er wat water aan toe. Leg er gerust nog een citroenschijfje in.

B) Vul een deel van de kan naar eigen smaak met de citroensiroop en giet er water bij. Leg nog een aantal citroenschijfjes in de kan en roer dit nog eens goed door.

Homemade Lemonade 2

Hopelijk geniet jij binnenkort ook van een glaasje huisgemaakte limonade!

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.