Je kent het volgende spreekwoord vast wel: ‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’. En je las de titel vast ook wel. Dus ik laat je niet langer in spanning wachten! Vandaag maak je kennis met mijn favoriete ontbijtjes die kei gemakkelijk én guiltfree zijn. Let’s dig in!

Roerei met (kalkoen)spek

Ik heb altijd eieren in de koelkast staan, want je kunt het makkelijk omvormen tot een ontbijt, lunch of avondeten! Roereieren zijn mijn specialiteit. Mijn Miranda zegt dat ook altijd ‘Florie, zoals gij roereieren kunt maken…’. Anyway, bij het ontbijt verkies ik m’n roereieren met een beetje Dindesse kalkoenspek on the side. Ik kan die spekjes ook zo super crispy bakken, dus daarmee win ik tafelgenoten altijd helemaal voor me! Afwerken doe ik met Heinz ketchup waar er minder zout en suiker in zit. Een eggcelent ontbijtje, als je het mij vraagt!

 

Havermout

Als iemand me vroeger eens voorstelde om havermout te eten, trok ik gegarandeerd m’n neus op! Maar de truc is om de havermout aantrekkelijk te maken. Zoek uit welke soort havermout je lekker vindt (Ik zweer bij Omega 3 van Lima) en pimp het altijd met lekkere dingen! Ik voeg er graag wat amandelmelk (want dat is lekker zoet) of yoghurt aan toe. Afwerken doe ik met een iets van fruit, een koffielepel pindakaas, een snufje kaneel of een klein beetje hagelslag. Heer-lijk!

 

Mug cake

Mug cakes kun je from scratch maken, maar je kunt ook zakjes poeder kopen waaraan je enkel nog melk hoeft toe te voegen. Online verkoopt Weight Watchers heel lekkere chocolade mug cakes waar ik maar niet genoeg van kan krijgen. Hallo, cake én chocolade? Als ontbijt dan nog wel? Yes, please! Ik voeg altijd nog een stuk fruit toe aan dit ontbijtje, anders is het maar een saai zicht en geef toe, het oog wilt ook wat.

 

Fruit en Ontbijtrepen

Soms moet het ontbijt al eens iets sneller verlopen dan gewoonlijk en dan vind ik het zo gemakkelijk om snel naar iets te grijpen dat ik on the go kan opeten! Soms kies ik dan eens voor een klein potje yoghurt of skyr, soms verkies ik liever een stuk fruit waardoor je je verzadigd kunt voelen (bvb. banaan of mango) of als ik eens wil sneukelen, dan kies ik voor een ontbijtreep!

 

Koffie

Mijn ontbijt valt of staat met m’n kopje(s) koffie! Meestal ben ik nogal lui en maak ik gewoon snel een koffietje met gemalen koffiebonen, maar een tijdje geleden maakte ik kennis met de nieuwe JACQ koffiebonen van Jacqmotte en op aanraden van blogster Wendy testte ik het eens uit! Natuurlijk moest ik eerst een kleine koffiemolen aanschaffen, want het exemplaar van mijn grootouders is niet echt meer in staat tot dat harde labeur. Maar met een elektrisch molentje is de klus zo geklaard. Easy peasy: mijn koffie is in minder dan 5 minuutjes klaar. Nog een wolkje melk eraan toevoegen et voilà! Serveertip: dip eens je croissant of pistolet in die heerlijke verse koffie, mmmmmmmmm!

 

Wat eet jij graag als ontbijt?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.