Vandaag deel ik met jullie een van mijn meest favoriete ontbijtjes. Natuurlijk omdat het zo lekker is, maar vooral omdat het zo’n super simpel receptje is! Bij dit receptje is het all about the pineapple. Een ananas mag je dan wel eerder aan de zomer doen denken, toch ligt ie het hele jaar door in de winkel.

DSC_0090

De ingrediënten

Naast een ananas, gebruik ik in dit receptje kaneel, agavesiroop en granola uit de Albert Heijn.

DSC_0103

Mijn favoriete granola

Deze granola is echt mijn all time favourite. Lekker crunchy, goed gezoet met de honing en het beste van al: zonder rozijnen! Ik denk dat àlle varianten van dit product in de Albert Heijn rozijnen bevatten, maar ik vind dat echt niet te eten. Deze is daarentegen helemaal perfect. Wanneer ik minder tijd heb ’s morgens, meng ik de granola met yoghurt en vers fruit.

Kaneel gebruik ik ook heel graag en vaak. In de koffie, bij desserts en in dit ontbijtje. Fijn extraatje: kaneel is supergezond! Goed tegen maagpijn, tegen een te hoge cholesterol en ook gewoon bij een verkoudheid.

Agave is een natuurlijke zoetmaker. In plaats daarvan kan je voor dit recept ook honing gebruiken, maar dat is wel iets minder gezond.

En dan het belangrijkste van allemaal: de ananas! Heel lekker en ook weer goed voor van alles en nog wat. Werkt bijvoorbeeld tegen bronchitis, maagproblemen en een hoge bloeddruk.

Allemaal goed en wel dus, maar het jammere aan de zaak is, dat het even werk is om hem te snijden. Ik leg even uit hoe je hem het best te lijf gaat. De ananas in kwestie was trouwens GIGANTISCH zoals je kunt zien. Ik had dus mijn handen meer dan vol. Eerst en vooral snijd je er de blaadjes af.

Vervolgens snijd je er de kanten af.

DSC_0115

Nu zul je zien dat er precies nog wat ‘oogjes’ overblijven. Niet zo aangenaam in de mond, dus die snijd je er best ook even af.

DSC_0124

Nu snijd je ‘repen’ van de overgebleven blok. Let wel op, het middelste deel is hard en niet eetbaar, daar moet je dus rond snijden.

DSC_0125

Dan alles in blokjes snijden, et voila! Meestal doe ik dit werk de avond vooraf. Het zou anders niet helemaal bevorderlijk zijn voor mijn ochtendhumeur. Als je ananas van zo’n huge kalieber is, zoals de laatste keer bij mij het geval was, kan je hem wel voor drie ontbijtjes gebruiken! Een keer snijden is dus drie keer smullen. Mooie deal als je ’t mij vraagt.

DSC_0165

Eens de ananas gesneden is, is de rest nog maar belachelijk weinig werk. Laat olijfolie warm worden in een pannetje.

DSC_0167

Daarna doe je er de agavesiroop (of de honing) bij. Voor de portie die je hier ziet, gebruik ik 1 à 2 eetlepels.

DSC_0173

En tot slot de kaneel. Veeeeeeeel kaneel!

DSC_0175

Hupla, gereed!

DSC_0181

Helemaal op het einde strooi je er de granola over, helemaal naar smaak. Natuurlijk zal dit ontbijtje ook wel bij andere soorten granola passen.

Een lekkere tas koffie en de krant erbij, en ik ben klaar voor de dag. Enfin ja, als het niet regent, mijn trein geen vertraging heeft, ik niet te laat vertrokken ben naar het station,…

Ziezootjes, hopelijk vonden jullie het een plezante post.

Probeerde je deze receptjes ook al?

Tot de volgende!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla