Het is weer zover… De blok- en examenperiode is begonnen voor de studenten (dus ook voor ons)!
Beide vragen veel energie en een pak concentratie.

We horen vaak hoe onmisbaar een goed ontbijt daarbij is. Toch is het net die maaltijd die het meest wordt overgeslagen. Ook ik moet toegeven dat ik mijn ontbijt wel eens skip, zelfs vaker tijdens de examens dan anders. De voornaamste redenen hiervoor zijn: stress, tijd tekort of gewoon mijn bed dat mij niet wilt loslaten.

Mijn grootste voornemen voor deze examenperiode is om gezond te eten. En dat begint met een stevig, zo volwaardig mogelijk ontbijt. Helaas is dit niet de best gekozen periode om keukenprinses te spelen. Daarom is dit receptje voor een blokontbijtje ook lekker eenvoudig.

Wat heb je nodig?

1. Een glaasje / kommetje / …

 

Glazen

 

2. Yoghurt naar keuze

Ik wissel graag af tussen verschillende soorten yoghurt. Deze keer koos ik voor de ‘Biologisch Milde yoghurt’ (framboos-vlierbessen) van Albert Heijn. De maaltijden moeten licht verteerbaar zijn, deze dus ook. Daarom neem je beste een lichte en magere yoghurt.

YoghurtEén van mijn favorieten is het plantaardige alternatief voor yoghurt van Alpro Soja met blauwe bessen. Deze heeft een heel romige textuur en is lekker van smaak.

3. Granola / havermout / muesli

De keuze is aan jou. Ik veronderstel dat je niet veel tijd hebt om inkopen te doen. Neem dus maar wat je op kot hebt liggen of wat de dichtste supermarkt of buurtwinkel te bieden heeft.

Ik liep onlangs in de Albert Heijn met een vriendin en zij raadde mij deze Crunchy van Jordans aan. Ik was meteen verkocht aan deze zeer smakelijke krokante muesli en toen ik het ontbijt ook eens maakte voor mijn ouders, was mijn mama ook meteen fan.
Er zijn 3 soorten van Jordans: Crunchy Naturel – Crunchy Absolute Nuts – Crunchy Tropical Fruits.

Mijn mama kocht iets later de Tropical Fruits. Deze vind ik persoonlijk niet zo lekker en ben je snel beu. Het is ook moeilijker om te combineren. Ik prefereer dus de Crunchy Naturel.
Deze  geroosterde haverclusters met rozijnen en amandelen lijken de ideale hersenvoeding voor studenten.
(Let wel op: zo’n 100gram van deze crunchy bezit al 417 kcal.)

Crunchy

 

 

Wat moet je doen?

Stap 1: vul je glaasje met yoghurt

Stap 1

Stap 2: voeg een laagje muesli toe

Stap 2

Stap 3: nog een laagje yoghurt en eventueel een topping

Als topping kan je vers fruit gebruiken en nog wat muesli of superfood zoals goji bessen.

Stap 3

 

Nog wat tijd over?

Wat ik ook aanraad, is een laagje smoothie toe te voegen aan dit kunstwerkje. Het lijkt misschien bizar maar het is zeker een meerwaarde. Ondanks dat je de 3 lagen automatisch een beetje met elkaar mengt, vullen de smaken elkaar perfect aan.
>> het proberen waard ! <<
Ps: dit was met Alpro Soja.

IMG_5204bew456

 

Dit was mijn blokontbijtje. Smakelijk en veel succes met de examens!

xxx

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise