Freddy en Herman zijn twee Nederlandse broers die onlangs beslisten om hun eigen bedrijfje op te richten en gezonde crackers op de markt te brengen. Het unieke aan deze crackers is dat deze met spelt worden gemaakt!

Toen ik onlangs biowinkel Mordan (Oostende) binnenstapte, viel mijn oog op twee mooie zakjes. Links op het schap stond een blauw zakje met zeezout & rozemarijn, rechts op het schap stond een geel zakje met kerrie & kaas. Het bleek om spelt crackers te gaan. Mijn mama zag het alweer meteen aankomen…. Ik moest dit natuurlijk meenemen! Ik ben trouwens een enorme fan van organic food.

Nadat we thuis aankwamen heeft het welgeteld vijf minuten geduurd voor ik het zakje eindelijk openmaakte. Er kwam een sterke geur vrij, maar in tegenstelling tot wat ik verwachtte smaken de crackers zeer natuurlijk en niet te fel. De meeste smaak komt ook pas vrij wanneer je op de crackers begint te kauwen.

Voor mij zijn deze crackers de ideale vervanger voor chips bij het aperitief of tijdens een gezellig avondje voor de televisie. Iedereen rondom mij weet dat ik niet graag chips eet (vraag me niet waarom, ik heb er gewoon na een aantal al genoeg van…). Van deze heerlijke crackers eet ik er ongeveer 8, maar ze vullen enorm en de heerlijke rozemarijn blijf je lang nasmaken in de mond.

Momenteel bestaan de Spelt Squares van Farm Brothers in drie smaken, nl. Sea salt & Rosemary, Tomato bruschetta en Curry & Cheese. Op de achterzijde van het zakje kan je ook telkens een leuk receptje voor dipsaus vinden.

FarmBrothersCollage

Nog nooit spelt gegeten?

Geen probleem! Het was ook mijn eerste portie spelt en kijk, ik leef nog!

Wat is spelt nu eigenlijk?

Spelt is een primitieve graansoort die de laatste jaren weer enorm populair is bij foodies. Spelt wordt gebruikt in veel verschillende soorten bereidingen zoals bier, brood en pasta. In de winkel kan je spelt ook vaak vinden onder de naam ‘dinkel’.

Opgepast! Mocht je glutenintolerant zijn, dan eet je deze crackers beter niet.

 

Enjoy!

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.