Als student is het niet altijd gemakkelijk om gevarieerd en gezond te eten. Bij gebrek aan inspiratie of zin om te koken grijp ik al snel naar de klassiekers (macaroni, ovenschotels, spaghetti) of een afhaalmaaltijd. Toch hou ik er wel van om te koken, en zeker als het Italiaans of Oosters-getint is.

Via Groupon vond ik een aanbieding voor HelloFresh. HelloFresh levert elke week een maaltijdenbox aan huis, met daarin de recepten en ingrediënten voor die week. Wat zo handig is aan HelloFresh, is dat ze echt bijna alles (behalve echte basics als bijvoorbeeld olijfolie) meeleveren. Geen gedoe met volledige potjes kruiden kopen (die je uiteindelijk maar enkele keren gebruikt) of afwegen, ideaal dus. Andere voordelen van de maaltijdenbox: je eet gerechten die je wellicht nog nooit had geproefd én die snel klaar te maken zijn. De meeste gerechten zet je binnen het halfuur op tafel. Je kunt bij HelloFresh iedere week kiezen of je de box wel of niet wil ontvangen.

Bij het bestellen van de box duid je aan wanneer je de box wilt ontvangen. Je kiest een dag en een timeslot. Eén dag voor levering krijg je ook nog een herinnering-smsje waardoor je nog wat specifieker weet wanneer ze juist zullen komen. De chauffeur vond ons adres niet meteen, maar doordat hij mijn telefoonnummer had, kon ik het hem toch uitleggen. Het is wel de bedoeling dat je probeert om thuis te zijn wanneer de box geleverd wordt, hij moet namelijk koel gehouden worden. Als dat niet lukt, leveren ze hem af bij de buren.

hellofresh doos

Ik koos voor de Originalbox met drie maaltijden voor twee personen. Die kost normaal gezien 43 euro, maar je kan hem proberen voor 23 euro. Voor de volgende box (die je verplicht moet afnemen), betaal je dan wel de volle pot.
Let op de aanbiedingen van Groupon, want daardoor kon ik met korting toch één box uitproberen.

Naast de Originalbox kan je ook kiezen voor de Vegetarische box of de Familiebox. In elke box zitten andere receptjes, maar sommige gerechten overlappen wel. HelloFresh biedt ook fruitboxen en wijnboxen aan. Deze kun je wel enkel samen kopen met een maaltijdenbox, ze worden ook op hetzelfde tijdstip geleverd.

hellofresh-doos-open2

Ik had de Originalbox van week 50, dat was dus begin december. In deze box zaten volgende receptjes:

  • Japanse noedelsoep met zalmfilet
  • Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen
  • Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Naast de ingrediënten die je op de foto hierboven ziet, zit er in de box ook telkens een receptenfiche. Hierop staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je voor welk gerecht nodig hebt en hoe je het moet klaarmaken. Ik vind het wel handig om de ingrediënten op voorhand al wat te groeperen en zo op te bergen (natuurlijk wel koelkast/voorraadkast gesplitst), but maybe that’s just me.

 

Bij elke Hello Fresh box krijg je een uitgebreide receptenfiche. De bereidingswijze en de benodigde ingrediënten staan er duidelijk in, en ze is op een dikker papier gedrukt waardoor je ze makkelijk kunt bewaren (en de fiche niet zo snel kapot gaat).

Bij elke Hello Fresh box krijg je een uitgebreide receptenfiche. De bereidingswijze en de benodigde ingrediënten staan er duidelijk in, en de fiche is op een dikker soort papier gedrukt waardoor je ze makkelijk kunt bewaren (en niet zo snel kapot gaat).

 

Ik vond de gerechten echt superlekker. Ik ben nogal een moeilijke eter en lust veel ‘normale’ dingen niet (mayonaise, bijvoorbeeld) maar de gerechten van week 50 konden me helemaal bekoren. Ik heb de receptfiches (daarover straks meer) ook allemaal bewaard en ik maak de gerechten nog vaak opnieuw. Ze zijn heel gemakkelijk te maken (zelfs voor beginners zoals ik) en de gerechten staan ook vrij snel op tafel.

 

hellofresh ingredienten

De ingrediënten voor de Japanse noedelsoep met zalm. Zijn jullie benieuwd naar het recept en mijn variant met gehaktballetjes?

 

Vaak zit er wel wat te veel in de box, maar beter teveel dan te weinig natuurlijk. Met de overschot van de soba noodles maakten we de noedelsoep nog een keer, en de extra lookteentjes gebruikten we ook in een ander gerecht.

Ik heb niet van elk gerecht foto’s gemaakt, dat leek me wat nutteloos. De gerechten van de HelloFresh boxen zijn elke week anders, je kan steeds op voorhand bekijken welke producten in de volgende box zullen zitten.

 

japanse noodlesoep met zalm hellofresh 2

Heerlijke noodlesoep met zalm, prei, wortel, pinda’s en choisam.

Wat vond ik ervan?

Ik vond Hello Fresh alvast erg leuk om een keer te proberen. Misschien wat duur om altijd te doen, maar mocht ik het budget ervoor hebben en ik lust alle gerechten uit de box, zou ik hem zeker nog eens bestellen. Je proeft smaken die je nog nooit eerder proefde en leert combinaties kennen waar ik zelf absoluut niet aan gedacht zou hebben. Natuurlijk kan je ook gewoon een receptje printen van internet en de ingrediënten halen in de winkel, maar dat is iets wat er bij mij niet snel van komt.

Ben jij ook zo ongeïnspireerd als het op koken aankomt? Heb je al eens een maaltijdbox geprobeerd?

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.