Komen er vanavond wat vrienden op bezoek en zoek je nog een gemakkelijk receptje?

Ik heb wel een ideetje! Het is eenvoudig, snel en betaalbaar. En wie lust er nu geen pizza?

Moeilijke smaakpapillen? Dat is nu het grote voordeel van dit recept: je kan het volledig afstemmen naar wat jij lekker vindt! En als het met liefde gemaakt is kan het toch niet anders dan smaken?

Het enige nadeel voor kotstudenten is dat je er een oven voor nodig hebt. Dit houdt je uiteraard niet tegen om het thuis eens uit te proberen!

Wat heb je nodig?

  • Pizzadeeg
  • Olijfolie
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella
  • Toppings naar wens

IMG_4262bew

1. Je begint met je oven voor te verwarmen op 200° C.

2. Leg het pizzadeeg* op een vel bakpapier en smeer het in met wat olijfolie.

IMG_4265bew IMG_4269bew

3. Vervolgens verdeel je de saus over de pizzabodem. Vergeet niet een randje vrij te houden voor de korst.

IMG_4270bew

4. De volgende stap is het bekleden van de pizza. Dit is zoals reeds vermeld naar je eigen voorkeur. Ik gebruikte mozarella, kerstomaatjes, champignons, paprika, kalkoen salami en bruschetta kruiden van Oil and Vinegar.
Heb je het graag wat pikanter? Dan maken wat verse pepertjes of chilikruiden het voor jou compleet.

IMG_4271bew IMG_4272bew IMG_4273bew

5. Om te eindingen besprenkel ik de pizza met een handje geraspte kaas.

IMG_4274bew

6. Klaar is kees! Steek de pizza zo’n 7minuten in de voorverwarmde oven.

IMG_4276
Om de pizza te snijden gebruiken veel mensen zo’n rollertje. Ik ben echter meer voorstander van een schaar. Dit gaat volgens mij sneller en makkelijker.

*Het was de eerste keer dat ik dit soort pizzadeeg gebruikte maar ik vind hem zelfs beter dan de gerolde. Hij is steviger en de smaakt zit ook goed. Ik kocht de pizzabodems bij Delhaize.

IMG_4263bewpizzadeeg

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk !!

IMG_4277bew IMG_4278bew

 

XX

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise