Sinds ik op kot zit, heb ik geleerd om zelf te koken. De eerste weken leefde ik op take-out en spaghettisaus die mijn mama van thuis meegaf, maar dat werd ik al snel beu.

Ik begon een beetje gerechten uit te testen en mijn kip curry lijkt iedereen wel te smaken. Ik vind dit zo’n leuk gerecht om klaar te maken, want het is snel klaar en toch superlekker. Je kunt het trouwens maken met rijst of met pasta!

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 Kipfilet
  • Pasta naar keuze
  • Alpro Soya Light Cuisine (Lust je geen soya? Geen probleem, met gewone room lukt het ook!)
  • Kerriepoeder
  • Curry Ketchup
  • Peper & Zout
  • Paprikapoeder
  • Marinade (Zelfgemaakt of ingekocht)
  • Olijfolie

Als finishing touch mag je gerust een beetje parmezaanse kaas over de pasta strooien.

 

KC2

 

Hoe maak je zelf heerlijke Kip Curry?

Stap 1: Doe de kipfilet in kleine stukjes en leg de stukjes in een kommetje.

Stap 2: Meng marinade onder de stukjes kip en laat dit even rusten

Zelf marinade maken, doe je zo: Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg er vervolgens een beetje kerriepoeder, peper en zout (en eventueel paprikapoeder) aan toe. Meng het geheel.

Stap 3: Kook de pasta en bak tergelijkertijd de stukjes kip, dankzij de marinade heb je weinig of geen vetstoffen nodig om dit te bakken.

Stap 4: Giet de pasta af en snij een stukje kip open. Als het stukje kip wit is vanbinnen, mag je dit van het vuur halen.

KC4

Stap 5: In dezelfde pot van de pasta maken we nu de currysaus. Als eerste ingrediënt giet je een brikje room leeg in de pot en voeg er kerriepoeder aan toe. Je roert dit het best met een klopper, zodat er geen klonters ontstaan.

Stap 6: Voeg curry ketchup, peper en zout aan de saus toe. (Curry Ketchup zorgt ervoor dat het geheel een beetje zoeter gaat smaken).

Stap 7: Proef van de saus. Als je nog niet helemaal tevreden bent, kun je er nog een beetje kerriepoeder en/of curry ketchup aan toevoegen.

Stap 8: Voeg de kip en pasta toe aan de saus en meng alles goed.

KC5

Stap 9: Serveer de kip curry

(Stap 10: Strooi er nog wat parmezaanse kaas over de pasta)

KC1

Zo, de kip curry is nu helemaal klaar! Smullen maar!

 

Maak jij dit lekkere receptje binnenkort ook eens op kot?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.