Als student is het niet altijd zo eenvoudig om er een gezonde levenswijze op na te houden. Zelf probeer ik zo frequent mogelijk verse producten te kopen. Dat doe ik het liefst in mijn favoriete supermarkt: Albert Heijn.

Verder weten we dat het studentenleven zeer prijzig is. Ook voor die reden verkies ik de Nederlandse supermarkt. AH laat het toe om bijzonder budgetvriendelijk te winkelen. Daarbij hebben ze een ruim en verrassend assortiment. Wanneer ik deze foodheaven doorwandel, krijg ik spontaan veel zin om het keukenprinsesje uit te hangen. Helaas is daar niet altijd de tijd voor, vandaar mijn gemakkelijke en snelle oplossing: de voorverpakte slaatjes van AH.

In deze post deel ik twee van mijn favoriete slaatjes. Het was even zoeken want Albert Heijn voorziet een zeer ruim aanbod aan slaatjes, dat regelmatig wijzigt (Ik, als eeuwige twijfelaar sta daar dan ook vaak de slaatjes enige tijd te bewonderen alvorens ik een keuze heb gemaakt…)

Maar de laatste tijd grijp ik altijd naar dezelfde slaatjes en deze twee wil ik met jullie delen.

Mijn favoriete  maal­tijd­sa­la­des van Albert Heijn

Japans slaatje

De japanse mix is een groene salade met soja-gemberdressing. De gemengde salade kost € 3,49 zonder promo. De caloriewaarde bedraagt 115 kcal / 100gr dus als je de volledige salade van 238gram opeet, zijn dat ongeveer 273,7 calorieën.

Een cupje so­ja-gem­ber­dres­sing (vrij van kunstmatige geur- en smaakstoffen) en een zak­je wa­kame-se­sam­zaad­mix zitten apart verpakt. De mix bevat daarnaast ome­letreep­jes, kom­kom­mer, ru­co­la, veld­sla, ra­dijs en so­ja­bo­nen.

Deze rauwkostsalade behoort tot mijn favorieten omdat ik fan ben van de smakencombinatie. Bovendien heb ik deze combi nog nergens anders gevonden. Daarbij komt dat de salade niet alleen een ideale maaltijd of lunch is, maar ook het perfecte bijgerecht voor een avondje sushi.

 

Naamloos-2Naamloos-3
IMG_6379

Een klein minpuntje is dat af en toe de groentjes niet goed gekuist zijn :(.

 

Quinoa noten

Deze vegetarische salade is op ba­sis van quinoa, gecombineerd met no­ten en pit­ten. De nootachtige smaak van de quinoa in combinatie met de noten vind ik heerlijk.

Je kan tegenwoordig een waaier aan receptjes met quinoa vinden. Het is super easy om deze superfood klaar te maken. Je kunt het koken of stomen. Verder is het ideaal voor een gluten-vrij dieet omdat het door het hoge eiwitgehalte als vleesvervanger kan dienen.

Daarnaast is het een hele gezonde basis voor een salade (zoals deze). Dit slaatje bevat naast quinoa zowel pompoenpitten als hennepzaad. Een cupje soja-, gember-, sesamdressing en een zakje pistache-amandelmix vind je apart verpakt.

De­ze quinoa­sa­la­de is qua portie veel kleiner dan de japanse mix maar op vlak van calorieën is het omgekeerd. De salade van 205 gram be­vat 430 kcal (205 kcal per 100gr). De mix is geschikt als lunch of als kleine maaltijd. Het kan ook dienen als een verantwoord tussendoortje (mét vrij hoge caloriewaarde dan wel)

Quinoa salade 2 Quinoa salade 1

Lust je geen gember? Laat je niet afschrikken! De dressing zit bij beide salades apart verpakt, daardoor kan je eerst eens proeven vooraleer je het over je slaatje giet. Ik vind persoonlijk de gembersmaak niet schreeuwerig van smaak.

Wat zijn jouw favorieten?

xxx

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise