How did I live without tacos all this time? Een tijdje geleden at ik voor het eerst taco’s, en ik was meteen verkocht. Aangezien we ze hier in België jammergenoeg niet zo snel vinden, maakte ik ze de volgende keer zelf. Meer zelfs, ik gaf een Mexican themed feestje! Aangezien zowel de avond àls de taco’s geslaagd waren, deel ik mijn receptje voor Pulled Pork Taco’s met jullie!

Pulled Pork Taco’s met Mango Pico de Gallo & Guacamole

Wat heb je nodig?

Pulled Pork

Hoewel ik meestal het liefst ‘alles zelf maak’, vind ik de pulled pork van Albert Heijn echt heerlijk en ongelofelijk gemakkelijk. Je koopt het bolletje vlees met kookvocht bij Albert Heijn, zet het nog een half uurtje in een braadpan in de oven en daarna trek je het vlees los met twee vorken. Een pakje barbecuesaus (zit ook al in het pakketje) erover, en smullen maar!

DSC_0068bew

DSC_0109bew

Trek het stuk vlees met twee vorken uit elkaar

DSC_0116bew

Voeg het meegeleverde zakje barbecuesaus toe

 

DSC_0117bew
Voor wie avontuurlijker aangelegd is en een slow cooker of barbecue in huis heeft, raad ik aan om bij de slager ‘procureur’ te bestellen. Dit stukje vlees komt uit de nek van het varken en zorgt voor een heerlijk, zachte pulled pork. Het moet wel een tijdje garen (zo’n uur of 6) & de meeste slagers hebben het vlees niet op voorraad dus begin er op tijd aan!

Niet zo’n fan van pulled pork? Shredded chicken past ook heerlijk bij taco’s! Hiervoor laat je een (of twee of drie of…) kipfilet zo’n 30 à 40 minuten garen op 160 graden. Wanneer de kip volledig doorbakken is, haal je ‘m uit de oven en trek je het vlees opnieuw los met twee vorken. Afwerken met barbecuesaus naar wens (tot de kip lekker ‘nat’ is) en serveren!

DSC_0124bew

Varieer met kip en een ander barbecuesausje!

 

Mango Pico de Gallo

Pico de Gallo is een Mexicaanse saus met tomaten, ui en groene peper. Om er nog een zoete twist aan te geven, vind ik het erg lekker om hier ook nog mango aan toe te voegen. Hoe je Pico de Gallo maakt? Heel simpel!

Nodig voor 4 personen

  • 1 mango
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 1 jalapeñopepertjeDSC_0078bew

Schil de mango en snij hem in fijne blokjes. Dit gaat het makkelijkst door het vruchtvlees er langs de pit af te snijden en daarna in blokjes te snijden. Met de uien doe je hetzelfde, gewoon pellen en daarna in (hele) fijne blokjes snijden.
Ook de tomaten snij je in blokjes, maar verwijder eerst het (natte) vruchtvlees met een lepel.

DSC_0089bew

verwijder het vruchtvlees met een lepel

 

Meng alles door elkaar & serveer meteen. Door de ajuinen laten de tomaten en mango hun sap vrij snel los, waardoor het een natte boel kan worden. Zelf hou ik daar niet zo van, dus raad ik je aan om -als je de Pico de Gallo eerst even in de koelkast wil bewaren- de ajuinen pas later toe te voegen.

 DSC_0098bew
Guacamole

Guacamole, mijn favoriet uit de Mexicaanse keuken! Een heerlijk aperitiefje dat je supersnel op tafel kan zetten met wat nacho’s, maar ook op een taco vind ik dit mengsel verrukkelijk. Mijn geheim voor mindblowing guacamole? Een zakje kruidenmix uit de Albert Heijn!

Nodig voor 4 personen (aperitiefje & taco’s)

  • 3 avocado’s
  • 1 grote tomaat (of 2 kleintjes)
  • 1 ui
  • kruidenmix voor Guacamole (vooral die uit de AH vind ik geslaagd!)

Prak de avocado’s fijn (blenden gaat sneller maar is minder lekker, vind ik persoonlijk) en snij de grote tomaat en ui in fijne blokjes. Net zoals bij de Pico de Gallo haal je het vruchtvlees uit de tomaten. Doe alle ingrediënten samen in een kom, en meng ze.
Meng nu het zakje kruidenmix met een klein beetje water, en voeg het toe aan de andere ingrediënten. Nog eens goed roeren, en proberen om niet meteen alles uit de pot te eten!

DSC_0101bew

Snelle tip: gebruik wat van het Pico de Gallo mengsel voor bij de avocado’s. Zo hoef je niet nog eens te snijden, en mango past erg goed bij guacamole!

Taco’s

Nadat je alle stuffings hebt klaargemaakt, kunnen ook de taco’s niet ontbreken. Er zijn twee varianten, soft shells en hard shells. De eerste, zachte variant lijkt een beetje op een kleine wrap. De hard shells zijn een soort grote nacho’s, die lekker kraken als je erin bijt. Zelf serveer ik meestal beide soorten.
Warm ze even (heel kort!) op in de oven (sprenkel een klein beetje water over de hard shells) en genieten maar!

DSC_0127bew

DSC_0133bew

Serveertip: Maak een soort taco bar waar je gasten zelf hun taco’s kunnen vullen. Zet de taco’s, het vlees, de Pico de Gallo en de guacamole samen met wat zure room, koriander en limoen op tafel. Smakelijk!

Smakelijk!

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Wat zijn jouw favoriete gerechten/recepten? 

Xx

Hanne

Save

Save

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.