Als pendelaar woon ik nog bij Hotel Mama. Ik hoef mij dus geen zorgen te maken over wat ’s avonds op tafel komt. Maar wanneer het past, ga ik toch graag zelf aan de slag. Daarbij is wok een van mijn favorieten. Je kan er sowieso alle kanten mee uit. Ikzelf kijk altijd wat er in de frigo is aan overschotjes en ga ermee aan de slag. Ook op het volgende gerechtje kan je eindeloos variëren.
Dit heb je nodig (voor een royale portie voor 2 personen)
- Noedels
- Bouillonblokje
- Scampi’s (diepvries)
- Groentenmengeling
- 2 theelepels currypasta
- 2 eetlepels woksaus (Oxfam is mijn favoriet!)
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- Kurkuma
- Curry
De bereiding
Zet eerst en vooral een kookpot met water en een bouillonblokje op het vuur. De noedels die ik gebruik, zitten als ‘nestjes’ in hun verpakking. Per persoon zou je drie nestjes moeten gebruiken en voor mij komt dat perfect uit. Bij deze noedels is het zo dat je het water, wanneer het kookt, van het vuur moet halen en dan pas de noedels mag toevoegen. Af en toe eens roeren om de nestjes los te maken en na ongeveer vier minuutjes zijn ze gaar!
Neem er je wokpan bij en bak de scampi’s gaar in olijfolie. Als je geen wokpan hebt, lukt het ook wel met een gewone grote (diepe) pan. De scampi’s koop ik altijd in de diepvriesafdeling: een stuk goedkoper. Voeg een flinke theelepel currypasta toe en kruid naar smaak met peper, zout en eventueel currypoeder en kurkuma. Haal de scampi’s uit de pan, zorg ervoor dat ze warm blijven. Werk daarna verder met dezelfde olie.
Snijd de ui, de knoflook en de gember zeer fijn. Ik hou ongelooflijk veel van gember, het ligt standaard in mijn koelkast! Velen houden er niet zo van om echt een stukje gember te proeven, maar daar heb ik een heel handig middeltje voor. Deze rasp (middelste foto) kreeg ik van het lief en is te vinden bij Dille en Kamille in Gent (datzelfde lief was trouwens sous-chef van dienst)! Doe de ui, knoflook en gember samen in de pan en wacht tot de uien glazig zijn.
Voeg daarna ook de groentenmengeling, currypasta, de woksaus, de noedels en de scampi’s toe. Laat nog een vijftal minuutjes sudderen en roer regelmatig.
Klaar!
Wat kan niet ontbreken in jouw favoriete wok?
Meer receptjes uitproberen?
- Recept: Toast van zoete aardappel met geitenkaas en avocado
- Recept: plaatpizza met chorizo en ricotta
- Recept: Zalm met zoete aardappel, wortel, limoen & honing
X Layla
Leave a Comment